SEGRE

EL PROCÉS POLÍTICAEL PROCÉS POLÍTICA

Batet no veu alternativa al diàleg i rebutja que el 155 sigui una solució

Lambán s’afegeix a Page i no descarta il·legalitzar els partits independentistes

Batet creu que la reforma de la Constitució és

Batet creu que la reforma de la Constitució és "urgent, viable i desitjable"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra de Política Territorial i Funció Pública, Meritxell Batet, va advertir ahir que “no hi ha alternativa” al diàleg per solucionar el conflicte polític a Catalunya i va subratllar que l’aplicació de l’article 155 de la Constitució “no resol el problema de fons”.

Després que dimecres el ministre d’Exteriors, Josep Borrell, assegurés que el Govern de Pedro Sánchez ha intentat “rebaixar els nivells de crispació” amb els independentistes i ha tingut “poc èxit”, Batet va puntualitzar: “Crec que la baixada de tensió s’ha produït en la societat catalana.”

Batet va destacar que “haver obert vies de diàleg i posar en marxa polítiques que beneficien la ciutadania ha fet que hagi canviat el clima a Catalunya”, i la seva societat “està millor que fa un any”. Va reconèixer, no obstant, que no s’han aconseguit “tots els resultats que hauríem volgut”, perquè “falta una mica de reciprocitat i de lleialtat per part de la Generalitat”.

Davant de la insistència del Partit Popular i Ciutadans en què hi hagi una nova aplicació del 155 a Catalunya, Batet va expressar la seua discrepància. “El 155 no resol el problema de fons. No hi ha alternativa a fer política i apostar pel diàleg. El problema polític de fons només es pot resoldre fent política i diàleg”, va remarcar.

Paral·lelament, el líder del Partit Socialista, Miquel Iceta, i una trentena d’alcaldes, edils i representants socialistes, entre ells el líder del PSC a les comarques de Lleida, Òscar Ordeig, van demanar un “cordó sanitari” contra Vox, instant el Partit Popular i Ciutadans a “no blanquejar-lo”, i van retreure a l’independentisme i al president de la Generalitat, Quim Torra, el seu “discurs incendiari” i “bel·licista” que “abona la ultradreta”.

Per una altra banda, el president d’Aragó, el socialista Javier Lambán, va assegurar ahir que no és descartable la il·legalització de forces independentistes a Catalunya i, d’aquesta manera, s’afegeix al president de Castella-la Manxa, Emiliano García Page, que dimecres es va manifestar en aquesta mateixa línia. “La democràcia té dret a defensar-se dels seus enemics”, va destacar Page. Lambán també va subratllar que “no comparteix del tot” l’optimisme del president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, respecte a Catalunya. “Sóc pessimista, penso que d’aquí a poc no li quedarà un altre remei que assumir totes les competències en matèria d’ordre públic a Catalunya”, va subratllar.

El diputat del Partit Socialista al Congrés dels Diputats José Zaragoza no veu cap motiu que justifiqui la il·legalització dels partits independentistes.

tracking