SEGRE

POLÍTICA PARTITS

Iglesias admet que es va equivocar amb Veneçuela

Nega al Senat el finançament il·legal de Podem || Aporta fins a deu resolucions judicials que desmunten les acusacions

Pablo Iglesias, ahir al Senat durant la seua compareixença.

Pablo Iglesias, ahir al Senat durant la seua compareixença.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El líder de Podem, Pablo Iglesias, va admetre ahir al Senat que es va equivocar amb el que va dir al seu programa de televisió La Tuerka el 2013 sobre Veneçuela. Va afirmar que li feien “enveja” els espanyols que viuen en aquest país, segons li va recordar el diputat del PP Luis Aznar. “No comparteixo algunes coses que vaig dir en el passat i crec que la situació política i econòmica a Veneçuela és nefasta”, va assentir Iglesias. Així mateix, va negar que el seu partit rebés fons de Veneçuela i l’Iran o que s’hagi finançat de forma irregular, en la seua compareixença que va durar gairebé quatre hores a la comissió impulsada pel PP per investigar el finançament dels partits polítics.

El líder morat va llegir una vegada i una altra les fins a 10 resolucions judicials que van arxivar les querelles contra el seu partit per finançament irregular al no trobar indicis de delicte. En nombroses ocasions també va esmentar que el jutge del Tribunal Suprem Manuel Marchena, al qual el PP considerava “un dels seus”, va ser ponent de diverses interlocutòries que van quedar desestimats per les querelles al no existir proves de finançament il·legal. “Ni Marchena ha pogut trobar la més mínima escletxa per dir qualsevol cosa sobre finançament irregular”, va replicar Iglesias.

El líder de Podem insisteix que “ni Marchena” ha trobat proves sobre la subvenció irregular

Amb la lectura d’aquestes resolucions, Iglesias va alterar el senador del PP Luis Aznar, que va insistir que, malgrat el que s’ha dit fins ara en els tribunals, “hi ha indicis més que racionals” que Podem va poder finançar-se de forma il·legal amb fons de Veneçuela i l’Iran, i que així “intentaran que consti a les conclusions de la comissió”. “Avorreix vostè les cabres”, va ser el més suau que el senador del PP va dir a Iglesias. Aznar també va culpar Iglesias d’encoratjar el 15-M i els escraches a polítics i jutges i li va retreure que continuï “encavalcant contradiccions” al cridar “a les barricades” després de no acceptar els resultats dels comicis andalusos i escandalitzar-se si l’“assalten” en una llibreria, amb referència a l’escrache que va patir el líder de Podem a Barcelona.

tracking