SEGRE

Sánchez insisteix en reunir-se amb Torra el dia 21 per reprendre el diàleg

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez.

Sánchez insisteix en reunir-se amb Torra el dia 21 per reprendre el diàlegEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap de l’Executiu, Pedro Sánchez, vol reunir-se amb el president de Catalunya, Joaquim Torra, el proper dia 21, coincidint amb la reunió del Consell de Ministres a Barcelona, per a la preparació i desenvolupament de la qual la vicepresidenta del Govern, Carmen Calvo, ha demanat la "màxima col·laboració" a la Generalitat. Calvo va remetre ahir a la nit sengles cartes al vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonés, i a l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en les quals els comunica oficialment la reunió del gabinet de Sánchez d’aquí a una setmana en la Llotja del Mar de la Ciudad Condal.

En la seua missiva a Aragonés, la vicepresidenta assenyala que "seria convenient" que els presidents del Govern i de la Generalitat poguessin mantenir una trobada en el qual "reprendre el camí del diàleg constructiu que ha de consolidar la relació" entre ambdós governs.

Calvo assenyala que les trobades d’aquestes característiques són habituals "en situacions semblants" i recorda que "així se'l va comunicar" Sánchez a Torra en la reunió que ambdós van mantenir a La Moncloa. Li explica a més que el Govern vol amb la seua decisió de celebrar el Consell de Ministres a Barcelona "donar continuïtat" a la seua iniciativa d’"atansar la seua tasca a la realitat plural" que constitueix Espanya. "Es tracta d’una gran oportunitat per demostrar-li a la ciutadania el nostre compromís amb la cooperació i l’entesa, llançant un missatge nítid en favor de la convivència," ressalta la vicepresidenta. Per això, sol·licita al Govern la "màxima col·laboració" en les tasques organitzatives del seu àmbit competencial vinculades a la preparació i desenvolupament de la reunió de l’Executiu i dels detalls de les quals serà informat "oportunament" per la Delegació del Govern a Catalunya.

Calvo ha informat també oficialment a l’alcaldessa de Barcelona, a qui li reitera que en l’ànim de Govern està continuar atansant la seua tasca a les diferents realitats socials i territorials que componen la pluralitat del país. I li agraeix per endavant "la col·laboració que, com en cada ocasió en què la nostra activitat es desenvolupa a Barcelona, l’Ajuntament presta, en l’àmbit de les seues competències, per facilitar les qüestions organitzatives."

tracking