SEGRE

POLÍTICA

Elsa Artadi diu que en la reunió amb el Govern no hi hauria d’haver "línies roges"

El Govern ha ofert a la Generalitat una trobada amb "format president-president"

Elsa Artadi diu que en la reunió amb el Govern no hi hauria d'haver

Elsa Artadi diu que en la reunió amb el Govern no hi hauria d'haver "línies roges"EFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Elsa Artadi, ha assegurat avui que l’executiu català "no es tanca a cap format" per reunir-se amb el Govern a Barcelona i que en aquesta trobada no hi hauria d’haver "línies roges" i que "s’hauria de poder parlar de tot".

Artadi ha considerat també que, si finalment no es fa aquesta reunió, "voldrà dir que el govern espanyol no té voluntat de diàleg".

El Govern ha ofert a la Generalitat una trobada amb "format president-president", i no una cimera, com a única opció amb motiu de la celebració del Consell de Ministres el dia 21 a Barcelona, segons la decisió que ha pres el mateix Sánchez i van confirmar fonts de Moncloa.

D’aquesta manera, va rebutjar el plantejament de la Generalitat que la trobada entre el president Pedro Sánchez i el president català, Quim Torra, inclogués la participació del vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonés, i de la consellera Elsa Artadi, i els seus homòlegs del Govern.

En canvi, segons ha dit la consellera, en el Govern "no ens tanquem a cap format de reunió" i "encara estem treballant" en aquest punt.

Elsa Artadi ha asseverat que el president de la Generalitat, Quim Torra, ja havia ofert a Pedro Sánchez reunir-se a Barcelona anteriorment i ha advertit que "no es pot obrir el diàleg amb línies roges. S’hauria de poder parlar de tot".

No obstant això, Artadi ha considerat que en aquest moment "és una mica precipitat parlar dels pressupostos", i ha afegit que "per a nosaltres el que ara és important és resoldre la situació política".

Respecte a les protestes que preparen grups independentistes el 21-D per la celebració del consell de ministres a Barcelona, la consellera ha recordat que el Govern té la responsabilitat de mantenir l’ordre públic, encara que ha precisat que també "entenem que hi hagi gent que ho vegi com una provocació".

De tota manera, Artadi ha insistit que "no pot ser que un moviment sòlid i cívic caigui en provocacions que no desitgem" i ha avisat que "algú de l’altre costat sí que ho desitja".

tracking