SEGRE

PANORAMA

Diana Riba, parella de Raül Romeva, anirà de número 2 d’ERC als comicis europeus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La portaveu de l’Associació Catalana de Drets Polítics, Diana Riba, ocuparà el segon lloc a la llista d’ERC per a les eleccions europees de maig de l’any que ve, al darrere del líder de la formació, Oriol Junqueras, en presó provisional des del 2 de novembre del 2017.

Riba, que és pedagoga, és la parella del conseller cessat d’Exteriors, Raül Romeva, que també es troba empresonat preventivament per ordre del Tribunal Suprem. La designació de Riba com a companya de cartell de Junqueras es va fer pública ahir en el consell nacional de la formació. “Mentre la seua veu segueix tancada a la presó, els altres hem de ser allà”, va dir Riba per explicar per què havia acceptat.

En paral·lel, les cúpules d’ERC, EH Bildu i el BNG van aprovar ahir anar en coalició als comicis europeus. En aquest sentit, l’adjunt a la presidència d’ERC, Pere Aragonès, va deixar la porta oberta que se sumin a aquesta coalició “altres forces sobiranistes i de progrés”.

D’altra banda, la CUP va fer pública ahir la decisió de no presentar-se a les eleccions europees. En aquest sentit, la formació va explicar que el seu projecte no té cabuda a la Unió Europea, màxim representant del capitalisme i el racisme, i va assenyalar que el seu objectiu és seguir creixent en l’àmbit municipalista.

tracking