SEGRE

Els presos independentistes en vaga de fam remeten 40 cartes als principals líders europeus

L’objectiu és "internacionalitzar" la seua denúncia de "bloqueig" per part del Tribunal Constitucional

L'advocat Jordi Pina i la portaveu dels polítics catalans presos en vaga de fam, Pilar Calvo, ofereixen una roda de premsa aquesta tarda a la llibreria Blanquerna, a Madrid.

Els presos independentistes en vaga de fam remeten 40 cartes als principals líders europeusEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els quatre presos independentistes que es troben en vaga de fam a la presó de Lledoners han remès aquest dilluns unes quaranta cartes als principals líders europeus amb la intenció d’"internacionalitzar" la seua denúncia de "bloqueig" per part del Tribunal Constitucional. Durant una roda de premsa avui al Centre Cultural Blanquerna de Madrid per analitzar la situació d’aquests presos, Jordi Turull i Jordi Sànchez, Josep Rull i Joaquim Forn, també s’ha informat que recorreran en els propers dies al Tribunal Europeu d’Estrasburg, malgrat no haver exhaurit les vies ordinàries a Espanya.

La portaveu dels presos en vaga de fam, Pilar Calvo, ha explicat que el president del Govern, Pedro Sánchez, ha estat informat també per carta de la tramesa de les missives dirigides als dirigents dels països de la UE, així com als presidents del Consell i de la Comissió europea i de l’Europarlament.

Per la seua part, l’advocat Jordi Pina ha assegurat que estudien acudir al Tribunal Europeu de Drets Humans en els propers dies, perquè analitzi si la "tàctica dilatòria" del Tribunal Constitucional en resoldre els seus recursos vulnera el seu dret de recórrer a la justícia europea.

tracking