SEGRE

CONFLICTE POLÍTICA

Tensió en la marxa contra el pacte migratori de l'ONU

Enfrontaments entre la ultradreta i la policia a Brussel·les || Destinat a fomentar la cooperació en matèria de migració

Enfrontaments entre manifestants i la policia a Brussel·les.

Enfrontaments entre manifestants i la policia a Brussel·les.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Milers de persones es van manifestar ahir a Brussel·les contra el Pacte Mundial sobre Migració, afavorit per l’ONU i destinat a fomentar la cooperació en matèria migratòria, i van eclipsar una concentració més petita en suport de l’acord, la firma del qual va suposar la caiguda del Govern de Bèlgica la setmana passada. La Policia va estimar que unes 5.500 persones van assistir a la més gran de les dos protestes, organitzada per La Nova Aliança Flamenca (N-VA) a la part de la capital en què es troben les principals institucions de la Unió Europea. Al centre de la ciutat es va dur a terme una contramanifestació que va comptar amb unes 1.000 persones, organitzada per grups d’esquerra i organitzacions no governamentals. El grup belga de dretes N-VA, el partit més gran al parlament, va retirar els seus ministres de la coalició governant la setmana passada després que el primer ministre Charles Michel rebutgés la petició de no firmar el pacte de migració de l’ONU a Marràqueix. Michel havia aconseguit una gran majoria parlamentària a favor de mantenir el suport de Bèlgica al text de l’ONU, amb el suport dels socialistes i també els verds, tots dos a l’oposició. Els crítics van dir que la decisió del N-VA va ser l’inici d’una campanya abans de les eleccions federals al maig.

El pacte de l’ONU va ser acordat el juliol pels 193 membres de l’ONU excepte els Estats Units, però només 164 el van firmar formalment a la reunió de dilluns passat. L’acord ha rebut les crítiques de polítics europeus que diuen que podria augmentar la immigració a Europa, des del repunt de l’any 2015. Deu països s’han retirat del pacte, que és de caràcter no vinculant. L’ONU va començar a treballar en aquest pacte després que més d’un milió de persones arribessin a Europa el 2015, molts d’ells des de Síria i Àfrica.

tracking