SEGRE

POLÍTICA CATALUNYA

Torra demana a Sánchez “valentia”, dialogar sobre el referèndum i allunyar-se de la dreta

“Nosaltres estem esperant per parlar del que la societat catalana vol parlar”, diu el president de la Generalitat || Garantitza la seguretat divendres a Barcelona amb motiu del Consell de Ministres

Torra demana a Sánchez allunyar-se de l'extrema dreta i dialogar sobre un referèndum

Torra demana a Sánchez allunyar-se de l'extrema dreta i dialogar sobre un referèndumEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Quim Torra, va demanar ahir al president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, “que no es deixi arrossegar per la dreta i l’extrema dreta espanyola” i “tingui coratge per entaular un diàleg obert” amb el Govern català, en el qual s’abordi “el dret a votar el nostre futur en un referèndum”. Torra va fer aquestes declaracions a Prats de Lluçanès, on va visitar la Fira de Santa Llúcia de la localitat.

“Nosaltres demanem al Govern espanyol i a Pedro Sánchez que faci cas d’allò que expressa la societat catalana, que no es deixi arrossegar per la dreta i la ultradreta espanyoles, que sigui valent i també que tingui coratge i que vulgui tenir aquest diàleg obert i sincer. Nosaltres estem esperant per parlar del que la societat catalana vol parlar”, va subratllar Torra.

El president de la Generalitat de Catalunya també va afegir que “volem parlar de drets humans, civils i socials i sobre el dret a votar el nostre futur en un referèndum”. Així mateix, es va referir a algunes crítiques bolcades sobre les últimes actuacions dels Mossos d’Esquadra i va dir que Catalunya “és un país que és al costat dels Mossos, perquè som al costat d’aquells que ens permeten a tots fer la nostra feina amb seguretat cada dia”. Respecte al Consell de Ministres que se celebrarà a Barcelona el proper 21 de desembre, Torra va assegurar que “nosaltres garantim, com no pot ser de cap altra manera, tant la seguretat de la reunió com la llibertat d’expressió i de concentració”. El president va aprofitar per reclamar als partits polítics que “escoltin” i “siguin capaços de valorar la vaga de fam” que duen a terme Joaquim Forn, Jordi Sánchez, Josep Rull i Jordi Turull al centre penitenciari de Lledoners. “Ells només demanen justícia en les seues reclamacions amb el Tribunal Constitucional”, va considerar.

D’altra banda, Jordi Graupera va guanyar per àmplia majoria les primàries independentistes per Barcelona per a les municipals. Més de 10.000 persones van votar en un procés que comptava amb 54 candidats.

tracking