SEGRE

UE REGNE UNIT

"Un altre referèndum trencaria la fe dels britànics"

May descarta tornar a consultar sobre el Brexit || Anuncia que el Parlament decidirà al gener i Corbyn, una censura

Theresa May.

Theresa May.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La primera ministra del Regne Unit, Theresa May, va alertar ahir que celebrar un nou referèndum sobre la sortida del país de la Unió Europea “trencaria la fe” dels britànics i podria provocar “danys irreparables” a l’esfera política britànica. May va comparèixer davant dels diputats per informar sobre el passat Consell Europeu a Brussel·les, quan els líders comunitaris van descartar renegociar l’acord per a la sortida britànica de la Unió Europea, si bé van acceptar fer “aclariments” sobre punts conflictius. Malgrat que Londres s’atansa a la data límit per aconseguir l’aprovació de l’acord impulsat per Theresa May sobre el Brexit i que Brussel·les no ofereix cap tipus de concessions per aconseguir més suport al text acordat, May va subratllar la importància que no se celebri cap altre referèndum en aquest sentit. Així, el Gabinet britànic va advertir que aquesta consulta podria dividir encara més el país i constituiria una traïció per als votants que es van mostrar a favor d’abandonar el bloc comunitari l’any 2016.

Així mateix, la primera ministra britànica va anunciar que l’acord del Brexit que ha consensuat amb Brussel·les es votarà a la Cambra dels Comuns de Londres la setmana del pròxim 14 de gener. La líder conservadora va afirmar que el debat sobre el tractat es reprendrà la setmana del 7 de gener, després de l’aturada nadalenca, amb la finalitat de celebrar una votació la setmana següent.

El líder del Partit Laborista britànic, Jeremy Corbyn, va anunciar que plantejarà una moció de censura contra la primera ministra pel rebuig a convocar immediatament una votació sobre l’acord del Brexit al Parlament.

tracking