SEGRE

TRIBUNALS CORRUPCIÓ

Camps, imputat per contractacions amb la trama Gürtel a València

Correa no declara per manipulacions d’Aena

Imatge d’arxiu de l’expresident valencià Francisco Camps.

Imatge d’arxiu de l’expresident valencià Francisco Camps.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutge del cas Gürtel ha imputat l’expresident de la Generalitat Valenciana Francisco Camps en la peça que investiga contractacions de la Generalitat amb societats de Francisco Correa, concretament per una adjudicació pública que hauria pogut ser en realitat un pagament encobert per treballs al Partit Popular. El jutge l’investiga a petició de la Fiscalia en relació amb un contracte de la fira turística Fitur del 2009 adjudicat a Orange Market i que va fer al seu torn treballs per a campanyes electorals del Partit Popular.

La imputació coneguda ahir se suma a les dos investigacions relacionades amb suposades irregularitats en l’organització dels grans premis de F1 entre el 2008 i el 2012, en l’anomenat cas Valmor, i la referida als contractes de la fundació que va organitzar la visita del papa a València el 2006.

Marjaliza i Granados van recórrer a l’excomissari Villarejo per ocultar un compte a Suïssa

D’altra banda, el líder de la trama Gürtel, Francisco Correa, es va negar ahir a declarar davant del tribunal de l’Audiència Nacional que jutja la manipulació de contractes públics d’Aena entre els anys 2000 i 2002, pels quals la Fiscalia Anticorrupció sol·licita deu anys de presó.

D’altra banda, el presumpte “cervell” de la trama Púnica, el constructor David Marjaliza, va declarar ahir davant del jutge que l’exsecretari general del Partit Popular de Madrid i exconseller Francisco Granados va contractar l’excomissari José Manuel Villarejo per provar d’ocultar que tenia un compte a Suïssa.

Així mateix, El Mundo va publicar ahir dades de l’agenda informàtica de Bárcenas amb reunions amb diferents dirigents del PP. Entre ells es referia a encontres amb el diputat per Lleida, José Ignacio Llorens, als quals també hauria acudit l’extresorer Álvaro Lapuerta.

tracking