SEGRE

SOCIETAT

Detingut pel crim de Huelva un home que va sortir de la presó a l'octubre

Bernardo M.N., un home de 50 anys que van sortir de la presó el mes d’octubre passat

Efectius de la Guàrdia Civil inspecciones la zona on va ser

Detingut un home com a presumpte autor de la mort de la professora a HuelvaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil ha detingut avui per la seua presumpta implicació en el crim de Laura Luelmo a El Campillo (Huelva) a Bernardo M.N., un home de 50 anys que van sortir de la presó el mes d’octubre passat després de complir vint anys empresonats per l’assassinat d’una anciana i dos robatoris amb força.

La detenció del sospitós, que s’ha produït en les proximitats d’El Campillo, ha transcendit tot just dos hores després que membres de la Guàrdia Civil que estaven inspeccionant el lloc on va aparèixer el cadàver de la jove mestra de Zamora es traslladessin fins el carrer del municipi de Huelva on vivia Laura des del 10 de desembre.

Al carrer Córdoba també hi ha situada la casa familiar del detingut, en la qual pel que sembla ell vivia des que va sortir de la presó. Fonts de la investigació han assenyalat a Efe que els agents el tenien "controlat" i que aquest matí estava al seu cotxe donant voltes pel poble.

El detingut, que ha estat traslladat a dependències de la Comandància de la Guàrdia Civil en el municipi de Valverde del Camino, té un germà bessó, Luciano M.N., condemnat fa anys per la mort d’una dona també en el municipi de Cortegana.

La seua participació al crim de Laura ha quedat descartat, ja que fins ahir al matí estava a la presó, per la qual cosa no es trobava al poble quan va desaparèixer la professora de 26 anys.

Bernardo M.N., per la seua part, va ser condemnat el 1997 a 18 anys de presó per l’assassinat dos anys abans d’una dona de 81 anys a Cortegana (Huelva). Va sortir de la presó el 2015 però va tornar aviat a la presó de Huelva per la comissió de dos robatoris amb força.

El mes d’octubre passat, amb 50 anys acabats de complir, va sortir de la presó de Huelva.

Mentre continuen les indagacions a El Campillo per part dels investigadors, el cadàver de Laura Luelmo està en el Instituto Anatómico Forense de Huelva, on se li està practicant l’autòpsia.

A l’espera d’aquests resultats, fonts de la investigació han indicat a Efe que el cadàver tenia un cop al cap i signes de violència al coll.

De la inspecció sobre el terreny que durant diverses hores van fer els agents de criminalística de la Guàrdia Civil, les fonts consultades han avançat que els efectius es van emportar alguns indicis que hauran d’analitzar, encara que els resultats de l’autòpsia seran claus per avançar en la investigació.

Les mostres de repulsa pel succeït i d’afecte cap a la víctima i la seua família s’han succeït a tot Espanya, com la Universitat de Salamanca, on va estudiar, o a la Biblioteca Nacional, on va ser becària.

Han estat especialment emotives i nombroses en municipis de Zamora, província de la qual era natural la jove, on s’han guardat minuts de silenci en totes les institucions i organismes públics amb l’assistència de nombrosos ciutadans, i a Huelva.

A la província andalusa l’han recordat no només en El Campillo, on vivia, sinó també en altres municipis com Zufre, Zalamea, Aljaraque, Isla Cristina, Huelva o Nerva, on Laura Luelmo s’havia incorporat al claustre de l’Institut de Enseñanza Secundaria Vázquez Díaz, per cobrir una substitució com professora de Plàstica.

tracking