SEGRE

ECONOMIA COMPTES PÚBLICS

El Govern preveu apujar un 7,7% la despesa social als Pressupostos

Suposaria tornar a xifres del 2010, prèvies a les retallades provocades per l’última crisi || Proposta del vicepresident Aragonès a patronal i sindicats catalans

Torra demana a Sánchez allunyar-se de l'extrema dreta i dialogar sobre un referèndum

Torra demana a Sánchez allunyar-se de l'extrema dreta i dialogar sobre un referèndumEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Pressupostos catalans per al 2019 preveuen un augment del 7,7 per cent de la despesa social, la vinculada a les conselleries de Salut, Educació i Treball, Assumptes Socials i Famílies, que copen més d’un 75 per cent de la despesa, segons va explicar ahir el president de Foment del Treball, Josep Sànchez Llibre.

El conseller d’Economia, Pere Aragonès, es va reunir ahir amb Sànchez Llibre, amb el president de Pimec, Josep Gonzàlez, i amb els secretaris generals d’UGT de Catalunya, Camil Ros, i de Comissions Obreres, Javier Pacheco, per presentar-los les línies estratègiques dels comptes. Tots ells van valorar l’orientació social dels comptes, i els sindicats van celebrar que se situen als nivells dels pressupostos del 2010, els anteriors a les retallades de la crisi, si bé van lamentar que el nivell s’hagi recuperat vuit anys més tard.

Les quatre organitzacions van apuntar la importància d’apostar pel Pacte Nacional per la Indústria, la Formació Professional, així com per la Renda Garantida de Ciutadania, amb l’augment de les partides corresponents.

La reunió d’ahir va servir, principalment, per abordar les línies mestres dels comptes catalans pel que fa a despesa, mentre que els ingressos s’han deixat de cara a una trobada futura.

Per la seua banda, l’Executiu de Pedro Sánchez té previst aprovar en Consell de Ministres el projecte de Pressupostos al gener, però no abans de la reunió del dia 11. El Govern central espera l’abstenció de PDeCat i el suport d’Esquerra Republicana i PNB per superar la primera votació dels comptes i que no prosperin les esmenes a la totalitat que dóna per fet que presentaran populars i Ciutadans. El president del Govern, Pedro Sánchez, d’altra banda, admet que, si no són aprovats pel Parlament, no podria esgotar la legislatura el 2020.

tracking