SEGRE

EUA ECONOMIA

El tancament de Govern als EUA es prolongarà almenys fins dijous que ve

El president dels Estats Units, Donald Trump.

El president dels Estats Units, Donald Trump.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Estats Units tindran tancat parcialment el govern almenys fins dijous que ve després que les dos cambres del Congrés aixequessin ahir les respectives sessions sense haver aconseguit un acord sobre el finançament federal, que va expirar la mitjanit de divendres a dissabte. L’Administració està paralitzada a causa que republicans i demòcrates no van arribar a un acord ahir a la nit sobre la partida de 5.000 milions de dòlars que el president, Donald Trump, vol incloure en els pressupostos per finançar el mur fronterer amb Mèxic.

Fonts legislatives van explicar que l’acord és “poc probable” perquè l’oposició demòcrata continua negant-se a finançar el mur i la Casa Blanca es manté en les seues peticions.

Per la seua banda, Trump està valorant la possibilitat d’acomiadar el president de la Reserva Federal, Jerome Powell, després que l’organisme elevés aquesta setmana els tipus d’interès.

Aquesta setmana, de manera unànime, la Fed va decidir augmentar un quart de punt els tipus d’interès, desatenent Trump que suposaria una amenaça al creixement del país, de manera que el preu del diner als EUA es va ubicar entre el 2,25 i 2,50 per cent, en nivells no vistos en més d’una dècada.

tracking