SEGRE

POLíTICA

Trump li pregunta a un nen de 7 anys: "Encara creus en Santa Claus?"

Trump li pregunta a un nen de 7 anys:

Trump li pregunta a un nen de 7 anys: "Encara creus en Santa Claus?"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president dels Estats Units, Donald Trump, va parlar ahir a la nit per telèfon amb un nen de set anys i li va preguntar si "encara" creia en Santa Claus, uns comentaris que han desencadenat avui una nova onada de crítiques contra el mandatari.

"Encara creus en Santa Claus? Perquè als 7 anys d’edat, això ja és marginal, veritat?", es va preguntar Trump.

El president va formular aquest comentari mentre conversava per telèfon amb el petit, anomenat Coleman, i al qual Trump va acabar per dir-li: "feliç Nadal, i cuida’t molt i digues hola a la teua família, d’acord? Digues hola a tothom".

Trump i la primera dama, Melania, van participar en la nit anterior a Nadal en el tradicional programa "Segueix Santa", del Comandament de Defensa Aeroespacial d’Amèrica del Nord (NORAD).

El NORAD habilita una pàgina web (www .noradsanta .org) que permet seguir en temps real el viatge de Santa Claus.

Aquest any, uns 1.500 voluntaris van ajudar als més petits a saber on és Santa Claus i van respondre als seus dubtes, per exemple per què el ren Rudolf, que lidera el trineu, té un nas tan roig; o quan és l’aniversari de Pare Noel o qui li porta a ell els regals.

El Norad i el seu predecessor, el Comando de Defensa Aérea Continental (Conad), segueixen el viatge de Pare Noel des de fa 63 anys.

Els comentaris de Trump van fer que alguns mitjans, com el diari New York Daily News, es burlessin del mandatari i ho comparessin amb el "Grinch", un personatge de ficció que roba el Nadal.

El New York Daily News ja havia comparat a Trump amb el "Grinch" fa dos dies a causa del tancament parcial administratiu, que ha deixat sense fons al 25% de les agències governamentals.

tracking