SEGRE

NEGOCIACIÓ GOVERN ANDALÚS

Ciutadans presideix el Parlament andalús gràcies als vots de Vox

Per primera vegada, la Cambra no està dirigida per un diputat d’esquerra || Tot i que el partit de Rivera descarta negociar un pacte d’investidura amb PP i ultres

L’acabada d’elegir presidenta del Parlament andalús, Marta Bosquet (Cs), exercint ja el seu càrrec, ahir.

L’acabada d’elegir presidenta del Parlament andalús, Marta Bosquet (Cs), exercint ja el seu càrrec, ahir.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andalusia va arrancar ahir la seua onzena legislatura autonòmica amb un gir en la presidència del Parlament regional. Els vots de PP, Ciutadans i Vox van convertir Marta Bosquet, diputada taronja per la província d’Almeria, en la nova presidenta de la Cambra andalusa. Així, es va convertir en la tercera dona al capdavant d’aquesta institució i en la primera que pertany a una formació que no és d’esquerres. Fins ara, els presidents del Parlament andalús havien estat del PSOE, a excepció de la quarta legislatura, quan ho va ser un diputat d’IU. Tot i així, el número 1 de Cs a Andalusia, Juan Marín, va insistir que el seu partit només ha firmat un pacte amb els populars, al qual s’ha afegit Vox.

En la mateixa línia, el secretari general del partit taronja, José Manuel Villegas, va advertir que Cs no admetrà que cap altra força modifiqui el seu acord amb el PP o aspiri a entrar al Govern de la Junta. No obstant, la mà dreta de Pablo Casado a Génova, Teodoro García-Egea, que va estar ahir a Sevilla, es va felicitar perquè “el PP ha aconseguit posar d’acord Vox i Cs per formar govern”.

Endavant es queda fora de la Mesa al rebutjar l’acord amb Vox i

Així mateix, el secretari general de Vox, Javier Ortega Smith, va avisar que la seua formació condiciona el suport a la investidura del popular Juanma Moreno com a president de la Junta al fet que PP i Cs s’obrin a negociar l’acord programàtic. De fet, mentre que el mateix Moreno va apuntar no tenir inconvenient a asseure’s a parlar amb els ultres sobre el programa de govern, Villegas va reiterar que el pacte amb els populars està tancat i no admet modificacions abans de la sessió d’investidura, que serà al gener.

En la mateixa línia, el secretari general del PSOE al Congrés, Rafael Simancas, va acusar populars i taronges d’haver tancat un pacte de “poltrones” amb Vox i els va assenyalar per “trair Espanya”. Així mateix, els va recriminar asseure’s a la taula amb els “hereus del franquisme”.

El PSOE critica el pacte amb els “hereus de Franco”

La primera sessió del Parlament d’Andalusia de l’onzena legislatura autonòmica va estar marcada per les crítiques llançades des de les files socialistes contra el pacte subscrit per PP i Cs, amb el suport de Vox. En aquest sentit, l’encara presidenta de la Junta, Susana Díaz, va advertir que “cap pacte de la vergonya amb l’extrema dreta no farà als andalusos renunciar al que es va aconseguir aquell 28 de febrer”.

L’acabada d’elegir presidenta del Parlament andalús, Marta Bosquet (Cs), exercint ja el seu càrrec, ahir.

L’acabada d’elegir presidenta del Parlament andalús, Marta Bosquet (Cs), exercint ja el seu càrrec, ahir.EFE

tracking