SEGRE

EUROPA IMMIGRACIÓ

Arriben al port d'Algesires 308 immigrants de l''Open Arms'

Entre els ocupants hi ha nens fugits de zones en conflicte

Imatge del desembarcament dels immigrants del vaixell ‘Open Arms’ al port d’Algesires.

Imatge del desembarcament dels immigrants del vaixell ‘Open Arms’ al port d’Algesires.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El vaixell Open Arms, de l’ONG Proactiva Open Arms, va arribar ahir al moll de Crinavis del port d’Algesires (Cadis) amb 308 immigrants a bord rescatats al Mediterrani, majoritàriament somalis, i nens que han fugit de la guerra a Síria i Somàlia. L’arribada del vaixell va ser possible després que el Govern espanyol, després de la negativa o falta de resposta de ports més propers, autoritzés el desembarcament dels immigrants, que van ser rescatats fa una setmana en aigües líbies i dels quals 137 són menors. Després d’una primera atenció medicosanitària per voluntaris de Creu Roja, les ONG intervinents en el procés dedicaran les pròximes 72 hores a establir l’estatut de cadascun dels immigrants, en funció de la seua nacionalitat, la seua edat i si han estat víctimes de tràfic d’éssers humans.

El director d’Open Arms, Òscar Camps, va demanar a la Unió Europea que exigeixi als Estats membres que compleixin la normativa internacional i que s’aculli al port segur més proper les persones que siguin rescatades al mar.

El ministre de l’Interior italià, Matteo Salvini, va proclamar “missió complerta” després de l’arribada del vaixell de l’ONG Open Arms a Algesires. “Acaba d’arribar a Espanya el vaixell de l’ONG Open Arms, amb 310 immigrants clandestins a bord. Missió complerta!”, va publicar el líder de la Lliga al seu compte de Twitter, on va incloure també l’etiqueta de#portichiusi (#portstancats).

Mentrestant, Salvament Marítim i Guàrdia Civil van auxiliar una pastera, amb 53 homes, quatre dones i una nena, que va ser localitzada al mar d’Alborán.

tracking