SEGRE

PANORAMA

Egipte mata 40 terroristes per l'atemptat de Gizeh

Segons les autoritats preparaven atacs contra la comunitat cristiana || Augmenten a quatre els morts per l’explosió

Imatge de l’autobús turístic atacat divendres a prop de les piràmides de Gizeh.

Imatge de l’autobús turístic atacat divendres a prop de les piràmides de Gizeh.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Almenys 40 milicians van morir ahir en tres operacions de les forces de seguretat egípcies a les províncies egípcies de Gizeh i Nord del Sinaí, segons va informar el Govern egipci.

Aquestes operacions de les forces de seguretat es van produir poques hores després que divendres morissin quatre persones –tres turistes vietnamites i un treballador egipci– i onze més resultessin ferides com a conseqüència de l’explosió d’una bomba quan passava un autobús als voltants de les piràmides de Gizeh, als afores del Caire.

“Catorze persones han mort a la Ciutat 6 d’octubre i 16 més han mort en una zona residencial de la carretera d’al-Wahat a Bahariya, tots ells a la província de Gizeh. Deu més han mort a la ciutat d’al-Arish, al Nord del Sinaí”, va informar el ministeri de l’Interior en un comunicat recollit pel diari estatal egipci Al Ahram.

A més, en aquestes operacions es van confiscar grans quantitats de munició, armes de foc i també bombes de fabricació casolana a tres immobles diferents.

Aquesta ofensiva es va produir a trenc d’alba d’ahir dissabte i l’objectiu eren “terroristes que estaven preparant actes hostils coincidint amb les celebracions del Nadal”. La comunitat cristiana copta, la minoria religiosa més important d’Egipte i que representa un 10% de la població, celebra el Nadal el dia 7 de gener.

tracking