SEGRE

SUCCESSOS TRÀNSIT

Una conductora èbria atropella tres motoristes al Pla de l'Estany

Dos de les víctimes han perdut una cama || Trànsit desplega un dispositiu especial de circulació amb 51 controls d’alcoholèmia i drogues per Cap d’Any

Pla general del lloc de l’accident a Vilademuls en el qual van resultar ferits tres motoristes.

Pla general del lloc de l’accident a Vilademuls en el qual van resultar ferits tres motoristes.SCT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra van detenir ahir la conductora d’un turisme que conduïa sota els efectes de l’alcohol i va resultar ferida lleu al produir un accident a Vilademuls (Pla de l’Estany, Girona), en què es van veure implicades també tres motocicletes. Dos dels motoristes, ferits greus, han perdut una cama.

En un comunicat, el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) va informar que l’accident es va produir a les 8.57 hores d’ahir a l’N-II a l’altura del punt quilomètric 732.

Dos dels ferits van ser traslladats a l’Hospital Josep Trueta de Girona i el tercer a l’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona, i com a conseqüència de l’accident dos d’ells van patir l’amputació d’una cama.

La detinguda, que va envair el carril contrari per on circulava un grup de cinc motocicletes i va xocar amb tres d’aquestes, va donar positiu a la prova d’alcoholèmia, amb 0,38 mil·ligrams d’alcohol per litre expirat, quan el límit màxim permès és de 0,25.

Al lloc on es va produir l’accident es van traslladar tres patrulles dels Mossos d’Esquadra, quatre ambulàncies i dos helicòpters del SEM, i també quatre dotacions de Bombers de la Generalitat.

La conductora, de 22 anys i veïna de Lloret de Mar (Girona), no tenia antecedents policials i va quedar detinguda com a presumpta autora d’un delicte contra la seguretat viària, per la qual cosa passarà a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona.

El Servei Català de Trànsit (SCT) desplegarà durant la nit de Cap d’Any un dispositiu especial de circulació amb 51 controls d’alcoholèmia i de drogues a tot el territori per vetllar per la seguretat a la carretera.

Un total de 172 efectius dels Mossos d’Esquadra participaran en aquest operatiu, que començarà a les 10 de la nit del 31 i acabarà a les 10 del matí del primer dia del 2019. Prevenir contra els efectes de l’alcohol i les substàncies estupefaents i retirar de la circulació aquells conductors que hagin begut o que s’hagin drogat és l’objectiu prioritari dels controls que es realitzaran durant la nit d’Any Nou.

L’SCT va fer una crida a “extremar la prudència” a la carretera durant la primera nit de l’any.

tracking