SEGRE

ALEMANYA POLÍTICA

Angela Merkel crida a la unitat davant els problemes globals

Angela Merkel.

Angela Merkel.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cancellera alemanya, Angela Merkel, va apostar en el seu discurs de la nit de Cap d’Any per “solucions globals” davant alguns dels principals problemes actuals com el canvi climàtic, la migració i el terrorisme, mentre que va apel·lar els alemanys a la unitat amb motiu del seu discurs anual d’Any Nou. Merkel va citar en concret “la qüestió de destí que planteja el canvi climàtic, la qüestió de conduir i controlar la migració” i la “batalla contra el terrorisme internacional”. “Nosaltres volem afrontar aquestes qüestions pel nostre propi interès i la millor manera de fer-ho és considerant els interessos d’altres”, va afirmar.

Segons va assenyalar la cancellera, aquesta és la lliçó que van deixar les dos guerres mundials, “però aquesta convicció ja no és compartida per tots avui dia, les certeses de la cooperació internacional s’han vist sotmeses a pressió”.

En aquestes circumstàncies, va sostenir, en el seu missatge difós a última hora de diumenge, que “hem de defensar les nostres conviccions una vegada més, oferir arguments, bregar, hem d’assumir més responsabilitat per al nostre propi interès”. Alemanya, va prosseguir, també farà campanya per una “Unió Europea més forta i capaç de prendre decisions”.

tracking