SEGRE
L'interior de la basílica del Valle de los Caídos.

El Govern espanyol segueix amb l'exhumació de FrancoEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern espanyol ha assegurat aquest dijous que seguirà endavant amb el procés d’exhumació de les restes del dictador Francisco Franco malgrat la "posició obstrucionista" del prior de la comunitat benedictina del Valle de los Caídos, Santiago Cantera. Fonts de l’abadia benedictina han confirmat a Efe que no facilitaran l’accés del Govern central al Valle de los Caídos per a l’exhumació de les restes fins que no s’esgoti la via judicial.

Avui, el diari 'El País’ publica una informació en la qual assenyala que l’església no ha autoritzat l'Estat a iniciar el procés d’exhumació perquè, segons el prior, fa falta el consens de la família Franco i la resolució de diversos plets. Segons han informat fonts governamentals, l’Executiu ja esperava aquesta notícia atesa l’"actitud" del prior "els antecedents ideològics del qual són coneguts públicament".

El Govern espanyol recorda que el religiós, abans d’ingressar en l’Ordre dels Benedictins, va ser candidat a les eleccions generals de 1993 i als comicis europeus de 1994 pel partit Falange Española Independiente. A més i segons el Govern central, "el prior s’ha negat en diferents ocasions a seguir les indicacions donades per les autoritats eclesiàstiques espanyoles". No obstant això, l'Executiu ha afirmat que "la posició obstruccionista" del prior Santiago Cantera no impedirà que el procés segueixi el seu curs, "però evidentment farà que l’opinió pública pugui arribar a considerar que l’església espanyola avala en el seu conjunt la negativa d’aquest antic candidat falangista, i amb ella, la negativa de la mateixa família Franco".

El Govern de Pedro Sánchez ha insistit que "manté la seua decisió de seguir endavant amb el procés d’exhumació, respectant cadascuna de les garanties a què té dret la família Franco per llei". I dins de les gestions previstes pel Govern, figura el trasllat de tots els requeriments legals a les instàncies superiors del prior Santiago Cantera.

tracking