SEGRE

POLíTICA

L’ANC planteja una "gran" manifestació a Madrid durant el judici de l’1-O

L'ANC planteja una

L'ANC planteja una "gran" manifestació a Madrid durant el judici de l'1-OEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) planteja realitzar una "gran" manifestació a Madrid durant el judici als líders independentistes per l’1-O, així com mobilitzacions simultànies a les principals capitals europees i a diverses ciutats de Catalunya.

Així ho ha concretat en declaracions a Catalunya Ràdio el vicepresident de l’ANC, Josep Cruanyes, entitat sobiranista que manté contactes amb Òmnium i els partits independentistes de cara als preparatius d’aquestes manifestacions.

Amb aquestes mobilitzacions, l’ANC vol denunciar, també a nivell internacional, el "judici polític" als dirigents independentistes processats i així preveuen convocar concentracions en algunes de les principals capitals europees com París, Londres, Berlín o Brussel·les.

"Denunciarem davant d’Europa que a l’Estat es fan judicis polítics per tribunals polítics" amb una "finalitat repressiva", ha argumentat Cruanyes.

Quant a les mobilitzacions a Catalunya, aquestes es produiran en el moment en què comenci el judici, segons ha detallat Josep Cruanyes, mentre que la "gran mobilització" de Madrid preveu convocar-se posteriorment.

tracking