SEGRE

PANORAMA

Sis morts en un accident ferroviari a Dinamarca

El sostre d’un comboi de mercaderies va impactar contra un vagó amb passatgers || El fort vent, possible causa del sinistre

Diversos operaris passen pel costat d’un tren de càrrega al pont de Gran Belt.

Diversos operaris passen pel costat d’un tren de càrrega al pont de Gran Belt.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Almenys sis persones van morir ahir i setze més van resultar ferides en un accident de tren que va tenir lloc al pont que uneix les illes daneses de Sjaelland i Fiònia, una de les principals vies de comunicació del país, d’acord amb el balanç que va oferir la policia.

Segons el diari local Jylands Posten, el fort vent que hi havia a la zona hauria provocat que part de la càrrega d’un tren de mercaderies que transportava cerveses sortís volant, impactés contra un tren de passatgers que circulava per la via contrària i provoqués que aquest s’aturés.

El cap de la policia de Fiònia, Arne Gram, va descartar de moment oferir cap hipòtesi concreta sobre l’accident. “La investigació ha d’aclarir el que realment ha passat”, va afirmar en roda de premsa, i va subratllar que en un primer moment la prioritat va ser atendre els afectats. El subdirector de la Junta d’Investigació Marítima Danesa (DMIB), Bo Haaning, va indicar posteriorment a l’agència Ritzau que la col·lisió hauria estat entre un camió buit que viatjava en un dels vagons del tren i el comboi de passatgers.

Es dóna la circumstància que els forts vents havien forçat prèviament el tancament d’aquest pont, de divuit quilòmetres de longitud, així com del pont d’Oresund, que uneix Dinamarca i Suècia, però ahir al matí el pont del Gran Cinturó es va reobrir.

tracking