SEGRE

MEMÒRIA HISTÒRICA POLÈMICA

El Valle de los Caídos nega al Govern l'accés per exhumar Franco

Les visites al temple creixen un 33% en un any

Imatge de la làpida del dictador Franscico Franco.

Imatge de la làpida del dictador Franscico Franco.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El prior del Valle de los Caídos, el benedictí Santiago Cantera, va comunicar oficialment al Govern central que no autoritza l’accés al temple per a l’exhumació del dictador Francisco Franco, que hi està enterrat des del 1975. La nova resposta negativa la va remetre el passat 26 de desembre, després que dos setmanes abans la ministra de Justícia, Dolores Delgado, sol·licités la preceptiva autorització per entrar al temple a les més altes instàncies de l’Església catòlica.

El prior argumenta que falta el consens de la família Franco i que l’assumpte està encara pendent de plets judicials.

El Govern socialista retreu el passat falangista del prior del Valle de los Caídos

El Govern va manifestar que “esperava aquesta actitud per part de Santiago Cantera, ja que els seus antecedents ideològics són coneguts públicament”.

A la seua resposta, l’Executiu va recordar que “abans d’ingressar a l’orde dels benedictins, el religiós va ser candidat a les eleccions generals del 1993 i als comicis europeus del 1994 pel partit Falange Española Independiente”, a més d’assenyalar que “el prior s’ha negat en diferents ocasions a seguir les indicacions que li han donat sobre aquest procés les autoritats eclesiàstiques espanyoles, tant des de l’arquebisbat de Madrid com des de la Conferència Episcopal”.

Un total 378.875 persones van visitar el recinte del Valle de los Caídos el 2018, un 33,75 per cent més que el 2017, segons les dades facilitades per Patrimoni Nacional. Fonts de l’entitat van explicar que el 2018 el nombre de visites va ser de 378.875, mentre que el 2017 va ascendir a 283.277.

Així, van relatar que respecte al nombre de visites de l’any 2009, va marcar un “punt d’inflexió” arran del tancament de la basílica durant dos anys i mig per obres de restauració.

tracking