SEGRE

PANORAMA

La violència masclista es cobra la primera morta de l'any, a Laredo

L’agressor li va clavar vint punyalades i la víctima deixa una òrfena de cinc anys || Des del 2003 han mort en mans de les seues parelles o exparelles 976 dones

Agents de la Policia local de Laredo i la Guàrdia Civil, davant del domicili de la víctima.

Agents de la Policia local de Laredo i la Guàrdia Civil, davant del domicili de la víctima.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un home equatorià de vint-i-nou anys va matar ahir a Laredo (Cantàbria) la seua exparella, de vint-i-sis anys i d’origen dominicà, clavant-li vint punyalades al seu domicili, on va entaular una forta discussió amb ella. La jove era mare d’una nena de cinc anys que viu a la República Dominicana. És la primera víctima mortal de violència de gènere del 2019, i eleva el total de dones mortes per violència de gènere a 976 des del 2003, quan es van començar a recopilar registres d’aquestes agressions. Almenys quaranta-set dones van ser assassinades el 2018 per les seues parelles o exparelles, la dada més baixa des que existeixen aquests registres.

La jove compartia pis amb dos noies més, que van intentar aturar l’agressor, però no van poder fer res més que amagar-se per salvar la vida, ja que aquest també va amenaçar de matar-les. El servei d’emergències 112 va rebre una trucada que alertava de l’agressió i quan els sanitaris van arribar al domicili, no van poder fer res per la vida de Rebeca.

Després de l’assassinat, el jove va sortir del domicili. No va ser fins al cap d’unes hores quan es va entregar a la comissaria de la Policia Local, mentre la Guàrdia Civil, alertada de l’agressió, estava buscant-lo. L’agressor no disposa ni d’antecedents penals ni de denúncies anteriors per violència de gènere. La víctima no havia presentat cap denúncia en contra. Rebeca vivia a Espanya des de fa més de tres anys en situació irregular i tenia una filla de cinc anys a la República Dominicana, que deixa òrfena. Segons apunten fonts pròximes a la parella, la jove havia deixat l’agressor feia uns quants dies i davant de la negativa de la jove a tornar amb ell, l’agressor la va apunyalar i va intentar atacar les companyes de pis de Rebeca.

L’Executiu de l’Estat, el Govern de Cantàbria, l’ajuntament de Laredo i representants de partits polítics van mostrar el seu rebuig contra “la xacra” que suposa la violència masclista. De fet, el consistori de la localitat va convocar ahir els veïns en una manifestació, i el Govern càntabre estudia personar-se en la causa judicial contra l’agressor.

Fiscalia, acusació particular i acusacions populars van sol·licitar l’ingrés a la presó per als cinc condemnats, però l’Audiència va prendre la decisió de mantenir-los en llibertat. La decisió es va prendre per una majoria de dos magistrats i amb un vot en contra del president de la secció, que advoca per decretar la presó provisional sense fiança dels cinc condemnats. El motiu d’aquest magistrat és que aprecia “risc de fuga” dels acusats.

Agents de la Policia local de Laredo i la Guàrdia Civil, davant del domicili de la víctima.

Agents de la Policia local de Laredo i la Guàrdia Civil, davant del domicili de la víctima.EFE

tracking