SEGRE

PANORAMA

Vox amenaça de bloquejar el pacte d'investidura andalús de PP i Cs

Casado demana treure la violència de gènere del debat partidista però tampoc accepta “lliçons de l’esquerra” || Villegas avisa que l’acord no es pot retocar

El president del PP, Pablo Casado, va visitar ahir la frontera del Tarajal que separa Ceuta del Marroc.

El president del PP, Pablo Casado, va visitar ahir la frontera del Tarajal que separa Ceuta del Marroc.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El líder de Vox, Santiago Abascal, va assenyalar ahir que no donarà suport a Andalusia a partits que el menyspreen i després de la polèmica generada pel seu veto a les mesures sobre violència de gènere, va assegurar que Vox defensa el mateix que proposava Ciutadans l’any 2015. Abascal va denunciar que “lluny de qualsevol tarannà negociador”, la seua formació ha rebut durant les últimes setmanes “insults, menyspreus i l’amenaça permanent de cordons sanitaris”. Va assenyalar que PP i Ciutadans no han transigit en el seu pacte per a un Govern de la Junta, buscant l’adhesió de Vox. “Han repetit que el pacte que ells han firmat no admet ni el més mínim canvi. Ni una coma, han arribat a dir”, va recordar en aquest sentit el president de la formació d’ultradreta.

Per això, va assegurar que Vox no es planteja donar suport al pacte de formacions que el “menyspreen”. “Quin partit votarà el programa d’altres partits que el menyspreen, i a més traint els seus votants? Vox, sens dubte, no”, va assenyalar Abascal en un apunt al seu perfil de Twitter.

Per la seua part, el president del PP, Pablo Casado, va defensar que es tregui la violència de gènere del debat partidista i no “polititzar” amb aquest assumpte perquè tots han d’anar “junts” per combatre aquesta “terrible xacra social”. Això sí, va recalcar que el Partit Popular no acceptarà “lliçons” de partits que “sopen amb terroristes la nit de Nadal” o “negocien amb independentistes”. Per la seua banda, el secretari general de Ciutadans, José Manuel Villegas, va avisar el Partit Popular que l’acord programàtic tancat amb els populars a Andalusia estarà trencat si acaba acceptant canviar el contingut per atendre les demandes que Vox ha posat sobre la taula, com l’eliminació dels ajuts a la violència de gènere. “Hem tancat un bon acord de govern, i veurem si concretem el pacte també amb la fórmula de govern més adequada i eficaç, però el que està pactat no podem ara anar modificant-ho cada un per la nostra banda”, va insistir el dirigent de la formació taronja.

“Lluitar contra el masclisme és una política d’Estat” El Govern central va advertir ahir que la lluita contra el “masclisme criminal i assassí” és una política d’Estat i va defensar que no es pot “retrocedir en aquest nivell de consideració”. Fonts de l’Executiu van reiterar aquesta postura després que Vox anunciés ahir que no donarà suport a un govern de PP i Ciutadans si no eliminen de l’acord programàtic el compromís d’implementar “amb dotació pressupostària suficient” totes les mesures incloses a la llei de violència de gènere. L’Executiu va asseverar que garantir la seguretat de les dones és una “de les seues principals obligacions” i va recordar que 976 dones han estat assassinades per violència de gènere des del 2003, des que hi ha registres. Des de Podem, Pablo Echenique, va acusar Vox de ser “còmplice” de violadors i assassins, per rebutjar les mesures encaminades a lluitar contra la violència masclista, i va assegurar que, malgrat això, Partit Popular i Ciutadans estan negociant amb el partit de Santiago Abascal el futur Govern d’Andalusia, encara que ho neguin.

tracking