SEGRE

POLÍTICA CATALANA

ERC posa la vista en els comuns i en la CUP per als comptes catalans

Sabrià veu els cupaires com un “soci preferent” || El PSOE es desvincula de la proposta d’Iceta a Torra i demana que el PSC “prengui les seues pròpies decisions”

El portaveu d'ERC, Sergi Sabrià

Sabrià (ERC): "No ens consta que JxCat hagi proposat un nom alternatiu"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El líder d’ERC al Parlament, Sergi Sabrià, va expressar ahir la seua confiança que els comuns vegin el projecte de Pressupostos de la Generalitat del 2019 “amb bons ulls” i no va descartar aconseguir el suport de la CUP. “Estem convençuts que els comuns hauran d’acabar mirant-los amb bons ulls i hi insistirem”, va afirmar. També va defensar que la CUP és la seua sòcia preferent i que buscaran el seu suport als comptes. Així mateix, va apel·lar al PSC per aprovar els pressupostos catalans, ja que considera que el rebuig dels socialistes als comptes és “tàctica política” i que, segons el seu parer, haurien d’aprovar-los si es preocupen pel benestar dels catalans.

Aquestes declaracions arriben després de l’“amenaça” que el líder del PSC, Miquel Iceta, va llançar dijous al president del Govern, Quim Torra. Iceta va instar Torra a donar suport als pressupostos de l’Estat si volia que el PSC donés suport als catalans. El socialista va dir que era el que els sobiranistes havien de fer “per propi interès”. En aquest sentit, ahir el PSOE es va desvincular de la proposta d’Iceta, argumentant que els catalans prenen les seues pròpies decisions. Per tant, això és una cosa que “els correspon directament a ells”, va dir la vicepresidenta primera del Partit Socialista Europeu, Iratxe García. Així mateix, la formació va deixar clar que segueix havent-hi bona sintonia entre PSC i PSOE.

Sergi Sabrià qualifica de “tàctica política” l’oferta d’Iceta a Torra sobre els pressupostos de Catalunya

Sobre la proposta d’Iceta, el secretari general de Cs, José Manuel Villegas, va opinar ahir que aquest intent de conciliació del PSC “no serveix” per moderar la situació a Catalunya, sinó que pot “envalentir” el separatisme. A més, la portaveu dels taronges al consistori de Madrid, Begoña Villacís, considera que és una “traïció a Espanya”. El líder del Partit Popular, Pablo Casado, va titllar de “penós” que Iceta vagi a “implorar als catalans” que aprovin els pressupostos generals.

Segons apunten fonts properes a les formacions, la fórmula encara no està tancada però s’hi està treballant, cosa que deixaria en segon pla l’exconsellera Neus Munté, que va guanyar les primàries del PDeCAT per ser alcaldable.

Així mateix, segons alguns mitjans, Forn està disposat a encapçalar la llista però ha demanat una setmana més per confirmar la seua decisió, i Munté no s’oposa a ocupar un lloc inferior a la candidatura.

PDeCAT i Crida valoren Forn com a alcaldable de Barcelona El PDeCAT i la Crida Nacional per la República ultimen la seua proposta per presentar l’exconseller d’Interior Quim Forn com a alcaldable per a les pròximes eleccions municipals de Barcelona.

tracking