SEGRE

DADES IMMIGRACIÓ

Vora 57.500 migrants van arribar l'any passat en pastera, un repunt del 162%

Arribada a Almeria d’immigrants rescatats quan navegaven en una pastera per aigües de l’Estret.

Arribada a Almeria d’immigrants rescatats quan navegaven en una pastera per aigües de l’Estret.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’any passat van arribar 57.498 immigrants irregularment a les costes espanyoles per mitjà d’embarcacions. Aquesta dada suposa un increment del 161,7% respecte als 21.971 que van entrar per aquesta via el 2017 (2,6 vegades més). Segons l’últim balanç provisional del ministeri de l’Interior, el total d’immigrants irregulars que van entrar a Espanya entre l’1 de gener i el 31 de desembre de l’any passat, tant en pastera com per les fronteres de Ceuta i Melilla, ascendeix a 64.298, un 131% més que el 2017.

En un altre ordre de coses, dos vaixells de rescat de les ONG Mediterranea Saving Humans i Sea Watch van salpar ahir de Malta per assistir el Sea Watch 3, que des de fa dos setmanes vaga pel Mediterrani amb 32 immigrants a bord i gairebé sense queviures. Un grup d’alcaldes d’Itàlia van obrir les portes als vaixells de salvament, com a resposta contra la política migratòria del ministre d’Interior, Matteo Salvini, que va tancar els ports italians.

A Catalunya, la crida a la solidaritat de Proactiva Open Arms amb el lema “Mantes. Una manta, una vida”, va superar ahir les expectatives de l’entitat. En total, l’entitat de Badalona va rebre en menys de vint-i-quatre hores 3.000 mantes, que són el triple del miler de mantes que volia recollir en tres dies.

tracking