SEGRE

PANORAMA

Detinguts quatre joves per violar una noia de dinou anys a Alacant

Estava drogada i seminua quan els agents van arribar || Un dels homes té antecedents per violència masclista i agressió sexual a una menor

Imatge de tres dels joves acusats a l’entrar a la presó.

Imatge de tres dels joves acusats a l’entrar a la presó.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil va detenir la nit de Nadal quatre joves de 19, 21, 22 i 24 anys acusats de violar una jove sota l’efecte d’alcohol i drogues, aquella mateixa nit a la localitat alacantina de Callosa d’en Sarrià. Els acusats van passar a disposició judicial divendres i van ingressar ahir a la presó. Els acusats van ser detinguts al lloc on van passar els fets la matinada de l’1 de gener. L’acusat, de 22 anys, té antecedents per violència de gènere i abusos sexuals a una menor d’edat. Al passar a disposició judicial, el magistrat els va imputar un delicte d’agressió sexual, dos delictes d’abusos sexuals i un delicte contra la intimitat als quatre.

Després de rebre l’avís d’una veïna, membres de la Guàrdia Civil i la Policia Local de la localitat alacantina es van desplaçar fins a un immoble al soterrani del qual hi havia quatre individus amb una dona seminua, segons va denunciar la dona. Quan hi van arribar, els agents van comprovar que hi havia una jove, en estat ebri i, possiblement, sota els efectes d’alguna droga, ja que “no era capaç de saber” on es trobava o on vivia, ni recordava el que havia passat durant les últimes hores.

Una veïna va veure com els joves ficaven la noia en un magatzem i va alertar els agents de la Guàrdia Civil

Diversos testimonis van relatar que un dels detinguts havia estat sorprès mentre s’apujava els pantalons, mentre que un altre d’ells es trobava reclinat a sobre de la víctima i n’estava abusant. Al lloc hi havia tres dels implicats, que van ser detinguts en aquell moment, i el quart va ser localitzat poc després.

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, va lamentar l’agressió i va considerar “intolerable” que després de les últimes agressions sexuals a la comunitat hi hagi “una cultura que encara pensa que l’home té de dret sobre la dona”. Va advertir que “davant del masclisme, ni un pas enrere”.

Podem va condemnar el que ha considerat com “una altra violació múltiple” i va assegurar que “la cultura de l’abús i de la violació no pot tenir lloc al país en què estem”.

L’agressió va tenir lloc a primera hora de divendres, quan la víctima, una dona de 43 anys i veïna del barri, estava caminant pel carrer passejant el gos. A l’altura del bloc Sant Felip, a prop del camp de futbol de Sant Pere i Sant Pau, l’agressor, un home de 42 anys, es va llançar sobre ella i la va apunyalar amb una arma blanca a l’abdomen. Diversos testimonis van presenciar l’agressió i van trucar als Mossos d’Esquadra i a la Guàrdia Urbana de la localitat. Gràcies al testimoni d’aquestes persones els agents van poder identificar i capturar l’agressor uns minuts després de l’atac, a prop de la zona.

El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) va detallar que la dona va arribar a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona en estat greu i va ser ingressada immediatament. De fet, ahir encara continuava ingressada i no es coneixien detalls pel que fa al seu estat. El jutge podria imputar un delicte de violència domèstica a l’agressor, però a causa de la gravetat de la ferida de la víctima, és possible que se li imputi temptativa d’homicidi.

En un altre ordre de coses, els Mossos van detenir divendres l’autor d’una agressió sexual que va tenir lloc la setmana passada a Berga. Segons van informar els agents, es tracta d’un home de 36 anys i veí de la comarca.

Els fets es remunten al 27 de desembre quan una jove va denunciar que havia estat víctima dels tocaments d’un desconegut al carrer Ferran Agulló de la capital del Berguedà. La dona va relatar que no va ser fins que va demanar ajuda que l’home va fugir corrents. La investigació per trobar-lo va acabar dijous quan se’l va localitzar i se’l va detenir. Divendres va passar a disposició judicial al jutjat de Berga.

Detingut per apunyalar l’exparella a Tarragona

Un home va ser detingut ahir per apunyalar divendres a la via pública la seua exparella, una dona de 43 anys, al barri de Sant Pere i Sant Pau de Tarragona.

tracking