SEGRE

POLÍTICA CATALANA

Iceta descarta que Torra i Sánchez negociïn “a fons” abans del judici

El líder del PSC afegeix com a condició una proposta de diàleg avalada per dos terços del Parlament || Torrent dóna per fetes les protestes pacífiques si hi ha condemna

Mercè Caso.

Mercè Caso.TWITTER @ANCDONES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El líder del PSC, Miquel Iceta, va assegurar ahir que un diàleg “a fons” entre Govern i Generalitat no serà possible fins que, almenys, es dicti una sentència per al judici del procés. L’altre condicionant per a Iceta és que hi hagi una proposta de diàleg que doni suport a un terç del Parlament. Aquest consens és, per al socialista, encara més important que el primer. Els dos condicionants compliquen que els governs s’obrin a una “negociació profunda”.

No obstant, Iceta va matisar que seria absurd dir que fins que no passi el judici “no podem fer res”. Per això va considerar positiu que els dos executius “hagin decidit mantenir la seua relació oberta i hagin quedat citats a noves reunions”, com la que es portarà a terme aquest mes de gener. El líder socialista català també va recordar al Govern que la Moncloa ha retirat dos recursos al Tribunal Constitucional després de reunions entre els dos executius i que aquesta és la “via correcta”. Iceta veu com a única via possible el “diàleg” i evitar que “un arbitratge extern a la política sigui el que decideixi”, en al·lusió al Tribunal Constitucional.

L’exconseller apareix per sorpresa a la presentació del Consell per la República a Perpinyà

En relació amb el judici de l’1-O, el president del Parlament, Roger Torrent, es va mostrar convençut que en cas de sentència condemnatòria per l’1 d’octubre, hi haurà una “indignació democràtica” perquè suposaria vulnerar els drets individuals i col·lectius. “Ho farem de manera cívica, pacíficament i democràticament”, va concloure. Quant a la hipotètica investidura de Carles Puigdemont, Torrent va assegurar que no ha canviat res i que “qualsevol decisió del Parlament ha de ser efectiva i ha de comportar un escenari real i palpable l’endemà de la decisió”.

Per la seua banda, l’exconseller Lluís Puig va aparèixer a l’acte de presentació del Consell per la República a Perpinyà que es va celebrar ahir a la capital. Puig va assegurar que la seua aparició ha estat “molt meditada” i que feia temps que “els membres del govern a l’exili” parlaven sobre la “necessitat de tornar a trepitjar terres catalanes”.

Un cor de gòspel davant de Mas d’Enric, en honor a Carme Forcadell Uns 227 cantaires per la Llibertat, entre els quals s’inclou el grup de dones de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), van celebrar ahir un concert de gòspel en honor a l’expresidenta del Parlament de Catalunya Carme Forcadell. L’acte va tenir lloc al centre penitenciari Mas d’Enric i va comptar amb la participació de militants de les organitzacions sobiranistes, així com músics títol personal i col·lectius de diferents punts de Catalunya.

Mercè Caso.

Mercè Caso.TWITTER @ANCDONES

tracking