SEGRE

CATALUNYA SUCCESSOS

Tres morts i setze ferits, entre els quals un nadó, en l’incendi d’un edifici a Badalona

La nena és a l’UCI per inhalació de fum i dos persones més segueixen greus a l’hospital || Un altre incendi a la Llagosta es cobra la vida d’una dona de seixanta-set anys i deixa uns altres dos veïns lleus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un edifici de deu plantes es va incendiar ahir al barri de Sant Roc, a Badalona, que va causar la mort de tres persones i en va deixar setze de ferides, entre elles un nadó en estat crític que ahir a la nit seguia a l’UCI, i dos homes greus. Aquests van saltar per la finestra per escapar-se del foc embolicats en un matalàs. Els morts van ser una dona de 92 anys veïna de la novena planta i dos homes, encara sense identificar, que residien a la vuitena. Els efectius van apagar l’incendi cap a les 13.44 hores.

Les flames van començar ahir cap a les 9 hores del matí a la planta baixa del bloc i ràpidament es va estendre cap als pisos superiors per les escales. Els Bombers de la Generalitat encara no han pogut concretar les causes, però van assegurar que l’edifici no havia patit danys estructurals. El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) va atendre un total de vint-i-nou persones, de les quals setze van ser traslladades a diversos centres hospitalaris i tretze van rebre l’alta al mateix lloc de l’incendi.

Els bombers determinen que l’estructura de l’edifici de Badalona no ha quedat afectada

La nena ferida seguia, al tancament d’aquesta edició, ingressada a l’UCI pediàtrica de l’hospital Vall d’Hebron per prevenció després d’haver inhalat fum. Un dels ferits greus també seguia a l’hospital Vall d’Hebron, i l’altre es trobava a l’hospital Sant Pau de la capital catalana.

La resta de veïns de l’immoble van ser traslladats a un centre cívic pròxim on tenien previst passar la nit a l’espera de conèixer si poden tornar o no a casa.

Ahir també hi va haver un altre incendi en un edifici de la Llagosta. Les flames van segar la vida d’una dona de seixanta-set anys i dos veïns més van quedar ferits. El cadàver de la dona es va trobar a l’escala del bloc de pisos, entre la sisena i la setena planta. Un dels ferits va ser un policia local que va ser atès i traslladat a l’hospital de Mollet. L’altre ferit va rebre atenció al mateix lloc dels fets.

El foc es va iniciar en un dels pisos de la cinquena planta, que el va deixar calcinat. En total, vuit dotacions dels Bombers es van traslladar fins al lloc dels fets i van extingir les flames. Les instal·lacions d’aigua i llum van quedar afectades i es van detectar esquerdes en dos bigues.

Això va provocar que el cos recomanés als veïns de la cinquena a la novena planta que no passessin la nit a casa. Els desallotjats de l’edifici contigu van poder tornar a casa després de l’extinció del foc.

tracking