SEGRE

Aragonès: "L'independentisme no donarà un xec en blanc als pressupostos"

El vicepresident del Govern i conseller d'Economia, Pere Aragonès.

Aragonès: "L'independentisme no donarà un xec en blanc als pressupostos"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El vicepresident del Govern i conseller d’Economia, Pere Aragonès, ha afirmat aquest dilluns que els partits independentistes "no donaran un xec en blanc" al Govern espanyol respecte als pressupostos, ni es deixaran condicionar per "l’espasa de Dàmocles que alerta que ve la dreta reaccionària" si no s’aproven.

En una entrevista a TV3, el vicepresident català i adjunt a la presidència d’ERC ha destacat que ara mateix el Govern de la Generalitat segueix sense saber "de què va" el Govern de Pedro Sánchez, i "si vol mantenir el conflicte amb Catalunya en termes de repressió o vol una solució democràtica i treure la política dels tribunals".

"És evident que Sánchez no és el mateix que Mariano Rajoy (PP)", ha reconegut Pere Aragonès, però en les negociacions entre governs "fa falta que es facin passos endavant, hem posat les cadires però fa falta la taula", i la part catalana, ha insistit, continua sense saber "quin és el projecte" del PSOE per a Catalunya. Conèixer les seues intencions pot determinar la posició definitiva dels partits catalans respecte als pressupostos de l’Estat, ha explicat, abans de confirmar que per al govern català és molt important resoldre la qüestió dels presos independentistes i el judici imminent "en el qual l’Estat és part", així com la possibilitat que "els catalans puguin decidir el seu futur".

El vicepresident del Govern català ha volgut deixar clar que sense conèixer la posició de l’Executiu de Pedro Sánchez sobre aquestes qüestions, el que no farà l’independentisme és donar suport als pressupostos estatals "sota l’espasa de Dàmocles que ve la dreta reaccionària" si el PSOE es veu obligat a convocar eleccions abans que finalitzi la legislatura. "No acceptem aquesta dicotomia, nosaltres no donem xecs en blanc a ningú", ha subratllat Aragonès moments abans d’apuntar: "Les lleis actuals de l’Estat espanyol no són un límit per a nosaltres, aquest govern és independentista, els nostres objectius i aspiracions van més enllà".

tracking