SEGRE

POLÍTICA REGNE UNIT

May: “Un 'no' a l'acord del Brexit ens portaria a terra desconeguda”

Assegura que ningú sap realment què passarà si el Parlament no li dóna suport || Renuncia a guanyar temps ajornant la votació i rebutja un altre referèndum

La primera ministra britànica, Theresa May.

La primera ministra britànica, Theresa May.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La primera ministra, Theresa May, va advertir ahir que el Regne Unit es trobarà en “terra ignota” si el Parlament rebutja l’acord per al Brexit a finals d’aquest mes. “Si l’acord no s’aprova a la votació que s’ha de celebrar, llavors no crec que ningú pugui dir exactament què passarà en termes de la reacció que veurem al Parlament”, va afegir en una entrevista a la cadena BBC. Així mateix, va negar que intenti retardar per segona vegada el vot dels legisladors per guanyar temps.

La Cambra dels Comuns reprendrà dimecres el debat sobre el pacte, ajornat el mes de desembre davant de la falta d’una majoria que doni suport al text, sense que hagi variat el rebuig de l’ala euroescèptica dels tories (conservadors) ni del Partit Democràtic Unionista (DUP), vots que són indispensables per a May.

El líder laborista, Jeremy Corbyn, vol eleccions anticipades, una cosa que la primera ministra descarta

La primera ministra va tornar a mostrar-se en contra de fer un segon referèndum per acabar de ratificar la sortida del país de la Unió Europea, atès el desencant de bona part de la població, així com del seu Partit Conservador sobre els termes actuals de l’acord. “A la pràctica no es pot realitzar un referèndum abans del 29 de març”, va apuntar. Aquesta és la data estimada de sortida de la UE, segons la notificació que va enviar el Regne Unit a Brussel·les el març del 2017.

«Tenim gent promovent un segon referèndum per intentar aturar el Brexit i d’altres que volen fer realitat el seu Brexit perfecte. Jo els diria: “No permeteu que la recerca d’allò perfecte sigui enemiga d’allò que és bo», va concloure.

El líder laborista, Jeremy Corbyn, va afirmar que el seu objectiu és forçar unes eleccions, una cosa que May descarta. El 46 per cent dels britànics es declara a favor de continuar formant part de la UE, davant un 39 per cent partidari de culminar la sortida, segons una enquesta de la firma YouGov publicada ahir. Per la seua part, el Banc d’Anglaterra ha advertit que abandonar la UE sense que hi hagi un acord, tal com defensen parlamentaris conservadors com a alternativa a ratificar l’acord de May, podria sumir l’economia en una recessió.

tracking