SEGRE

CATALUNYA

El Govern acorda garantir l'atenció social bàsica als expresidents catalans

Una iniciativa pensada per al cas de l’expresident Pasqual Maragall, que pateix alzheimer.

El Govern acorda garantir l'atenció social bàsica als expresidents catalans

El Govern acorda garantir l'atenció social bàsica als expresidents catalansEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha acordat avui garantir als expresidents de la Generalitat l’atenció per cobrir necessitats personals i socials bàsiques en les diferents etapes de la vida, una iniciativa pensada per al cas de l’expresident Pasqual Maragall, que pateix alzheimer.

Així ho ha explicat avui en roda de premsa la consellera de Presidència i portaveu del Govern, Elsa Artadi, qui ha remarcat que, malgrat que en l’acord de govern no figura el nom de Maragall, la iniciativa està pensada per donar resposta a "l’evolució de la malaltia que té des de fa anys".

En canvi, no té "res a veure" amb el líder de JxCat, Carles Puigdemont, ja que d’aquest acord "no es deriva cap benefici econòmic o material" per a ell, que ja té la seua oficina d’expresident de la Generalitat i no requereix d’altres "necessitats addicionals", ha assegurat.

L’acord de govern d’avui no suposa de fet nous drets econòmics respecte als quals ja es van establir en la llei i el decret d’expresidents de la Generalitat que es va aprovar el 2003 i que segueix vigent.

Però amb el pas del temps, les circumstàncies i situacions personals dels expresidents catalans canvien, per la qual cosa el Govern ha considerat necessari afegir al cos legislatiu aquest acord, que el que fa és assegurar "el dret a viure dignament durant totes les etapes de la seua vida mitjançant la cobertura de les seues necessitats personals i socials bàsiques".

A preguntes dels periodistes, Artadi ha assegurat que no li consta que Puigdemont hagi demanat de cobrar la pensió que preveu la llei d’expresidents de la Generalitat de 2003.

Una retribució que és incompatible amb el sou de diputat que va estar cobrant Puigdemont fins el juliol passat, moment en què va deixar d’ingressar la nòmina en fer-se efectiva la seua suspensió decretada pel Tribunal Suprem.

Quant a l’expresident Jordi Pujol, Artadi ha recordat que ell mateix va renunciar el 2014 a totes les seues prerrogatives després de confessar que havia ocultat fons a l’estranger.

tracking