SEGRE

Vox demana al PP la derogació de la Llei contra la violència masclista per negociar

També reclama que el Día d’Andalusia sigui el 2 de gener pel final de la Reconquesta

El secretari general de Vox, Javier Ortega Smith.

Vox demana al PP la derogació de la Llei contra la violència masclista per negociarEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Vox ha presentat avui un document al PP amb 19 propostes per donar suport a la investidura del candidat popular a la Junta d’Andalusia, Juanma Moreno, que inclou la petició de derogar la Llei contra la violència de gènere andalusa, així com la de promoció de la igualtat i la dels drets LGTBI. En aquest document, que Vox ha donat a conèixer a Twitter després d’iniciar-se la reunió que mantenen avui a Madrid amb el PP per negociar la investidura, el partit d’extrema dreta assegura que no deixarà tampoc suport parlamentari per a la "implantació, assignació de pressupost i/o desenvolupament" d’aquestes lleis, que qualifica d’"ideològiques".

El text ve anunciat com les propostes presentades al PP per "iniciar les negociacions encaminades a aconseguir una investidura que posi fi a 36 anys de socialisme a Andalusia" i comença per una declaració institucional de la Presidència de la Junta "a favor de l’obertura d’un procés nacional de devolució a l’Estat" de competències. Entre elles, les d’Educació, Sanitat, Justícia i Ordre Públic, així com la proposta de reforma per suprimir el terme "realitat nacional" de l’Estatut d’Autonomia andalús.

Vox també vol que el Día d’Andalusia passi a celebrar-se el 2 de gener, dia en què es commemora la presa de Granada i la culminació de la Reconquesta, en lloc del 28 de febrer, festivitat actual que recorda l’aprovació de l’Estatut d’Autonomia de la comunitat.

tracking