SEGRE

LEGISLACIÓ SENTÈNCIA

Tota agressió d'un home contra una dona és violència de gènere

Sentència del Suprem, amb vots particulars, en el cas d’una baralla en què tots dos cònjuges es van pegar || Ella ha estat condemnada per violència domèstica

Imatge de la víctima quan va ser trobada pels agents.

Imatge de la víctima quan va ser trobada pels agents.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Suprem va fixar ahir en una sentència que tots els casos en què una dona sigui agredida físicament per la seua parella o exparella serà violència de gènere. La sentència és fruit d’un cas en el qual tots dos membres de la parella, home i dona, es van agredir mútuament. A el sentència, l’Alt Tribunal va determinar també que els actes de violència que exerceix l’home sobre la dona en una relació afectiva de parella constitueixen “actes de poder i superioritat amb independència de quina sigui la motivació o la intencionalitat” i constitueixen un delicte de violència de gènere. D’aquesta manera, el Suprem va adoptar un acord de ple fixant doctrina i unificant criteris sobre la llei de violència de gènere.

En el cas que jutjava el tribunal, la parella es va embolicar en una discussió i tots dos van agredir físicament el seu contrari. Provada l’agressió, “el fet és constitutiu de violència de gènere i, si hi ha agressió mútua, com en aquest cas, els dos han de ser condemnats, per violència de gènere l’home i familiar, la dona”, van sentenciar els magistrats.

El testimoni del petit confirma l’agressió i permet la detenció de l’arrestat

A l’home se li ha imposat la pena de sis mesos de presó amb ordre d’allunyament i les accessòries i a la dona una de tres mesos amb iguals accessòries i allunyament. La sentència va incloure el vot particular de 4 dels 14 magistrats. Aquests van rebutjar la condemna per violència de gènere a l’home, atès que consideren que tots dos van haver de ser condemnats com a autors d’un delicte de lesions, i davant de la poca gravetat, aplicar-los la pena inferior en grau.

Detingut per pegar a la seua parella i tancar-la en un armari La Policia Nacional de Múrcia va detenir dilluns un home de 29 anys i nacionalitat marroquina acusat d’agredir la parella i deixar-la tancada en un armari de la cuina perquè els agents no la trobessin. El fill de la parella de 6 anys va confirmar l’agressió. A l’arribar al pis, els agents van trobar l’home agitat. Aquest va confirmar que van discutir, però va negar la presència de la dona i no va deixar entrar els agents, que el van emmanillar. A l’entrar, els policies van veure el menor i una altra persona, a qui la parella llogava una habitació. El petit va explicar que el seu pare va pegar a la seua mare, aquesta es va desmaiar i l’agressor li va tirar aigua per despertar-la. Quan van trobar la dona, presentava múltiples erosions, contusions i enrogiments molt recents, i afirmava que s’ho havia fet ella mateixa. Gràcies al testimoni del fill i dels veïns, l’agressor va ser detingut.

tracking