SEGRE

POLÍTICA PACTES POSTELECTORALS

Vox exigeix al PP expulsar 52.000 'sense papers' a canvi del seu suport

A més de derogar lleis de gènere, i els populars consideren les seues exigències inacceptables || Ábalos situa el document ultra fora dels valors constitucionals

El president de Vox, Santiago Abascal, va presentar ahir el document que ha desfermat la polèmica.

El president de Vox, Santiago Abascal, va presentar ahir el document que ha desfermat la polèmica.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Vox va entregar ahir al Partit Popular un document amb les propostes per donar suport a la investidura de Juan Manuel Moreno Bonilla com a president de la Junta d’Andalusia, una llista en què s’inclou expulsar 52.000 sense papers, renunciar a les competències d’Educació, Sanitat i Justícia, derogar lleis de gènere i de memòria històrica, treure ajuts a immigrants il·legals, comunitats islàmiques i associacions feministes, i reduir Canal Sur a només un canal. Es tracta del document de 19 punts que el secretari general de Vox, Javier Ortega Smith, va entregar al seu homòleg del Parttit Popular, Teodoro García Egea.

Així mateix, planteja una auditoria externa dels comptes de la Junta i suprimir organismes “paral·lels”, les anomenades “ambaixades comercials”. Aposta per bonificar el 99 per cent de l’Impost de Successions, reduir al 0 per cent l’Impost de Patrimoni (només mantingut com a instrument de control), i rebaixar-ne d’altres com els tipus del tram autonòmic de l’IRPF, les Transmissions Patrimonials i Actes Jurídics Documentats.

Vol una conselleria de Família i Natalitat per donar suport a les famílies nombroses, ampliar la xarxa de guarderies, impulsar l’adopció i donar assistència a dones amb embarassos no desitjats per evitar avortaments. Defensa protegir la tauromàquia i la caça i acabar amb la festivitat autonòmica del 28 de febrer, establerta pel referèndum, per substituir-lo pel dia 2 de gener, aniversari de la presa de Granada que va posar fi a la Reconquesta.

El Partit Popular considera “inacceptable” el document de propostes de Vox i adverteix que no pot donar-hi suport. Fonts del partit van qualificar de despropòsit algunes de les exigències i van alertar el partit de Santiago Abascal que pot posar en perill el canvi a Andalusia. Des de Ciutadans, Inés Arrimadas va dir que el PSOE té la possibilitat d’abstenir-se en la investidura per a la Presidència de la Junta per “evitar qualsevol cosa estranya”.

El secretari d’Organització del PSOE i ministre de Foment, José Luis Ábalos, va alertar que els “propòsits polítics” de Vox estan “fora dels valors constitucionals” i va dir al PP que “no es pot governar a qualsevol preu”.

tracking