SEGRE

TRIBUNALS CAS ITV

El jutge ordena l'ingrés a la presó ja d'Oriol Pujol

L’Audiència de Barcelona li dóna deu dies || Condemnat per corrupció i cobrament de comissions, encara pot recórrer

Oriol Pujol, a l’arribar a l’Audiència de Barcelona al juliol.

Oriol Pujol, a l’arribar a l’Audiència de Barcelona al juliol.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Barcelona va decretar ahir l’ingrés a la presó de l’exdiputat de Convergència i Unió (CiU) Oriol Pujol Ferrusola en un termini màxim de deu dies. El fill de l’expresident Jordi Pujol està condemnat pel cas ITV, pels delictes de tràfic d’influències, delicte continuat de suborn i de falsedat en document mercantil, per intercedir a favor d’empresaris del seu entorn, com Sergi Alsina, íntim amic seu, a canvi de comissions il·legals. La pena imposada és de dos anys i mig de presó. Oriol Pujol podrà recórrer aquesta decisió de la jutge del cas, Carmen Zabalegui, la qual cosa suposaria la suspensió del seu ingrés immediat a la presó fins al moment en què la decisió no fos ferma.

Oriol Pujol va acceptar la condemna després de reconèixer que havia cobrat comissions il·legals a canvi de favors i influències manipulades en el mapa de les ITV. Aquesta confessió va permetre que la seua dona no ingressés a la presó. No obstant, l’exdiputat de CiU va defensar, en una vista convocada el dia 10 de desembre de l’any passat a l’Audiència de Barcelona, substituir la pena de dos anys i mig de presó per una pena de treballs en benefici de la comunitat, i va reiterar el seu penediment pels fets. D’aquesta manera, el seu advocat, Xavier Melero, va argumentar que la suspensió de la pena de presó tècnicament és possible i va defensar davant dels mitjans que els treballs en benefici de la comunitat tenen “eficàcia exemplaritzant i comunicativa una vegada s’ha produït la confessió i la reparació del dany”.

La jutge rebutja la petició de Pujol de canviar la pena de presó per treballs comunitaris

L’Audiència va rebutjar ahir aquesta petició després d’argumentar que Oriol Pujol va cometre fets “molt greus” perquè, en lloc de prestar el servei a la societat inherent als seus càrrecs polítics, a CiU i CDC, se’n va aprofitar en benefici propi. A més, el tribunal també assevera que la seua actuació “ha suposat un atac molt important” contra l’Estat de dret, atès que, al seu parer, afecta la seua pròpia essència i provoca desconfiança a la ciutadania cap als seus representants polítics.

tracking