SEGRE

MIGRACIÓ UNIÓ EUROPEA

Vuit països es repartiran els gairebé 50 migrants que eren en 'mar de ningú'

Immigrants en el moment d’arribar ahir al port de Màlaga.

Immigrants en el moment d’arribar ahir al port de Màlaga.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els 49 migrants i refugiats que van ser rescatats per vaixells de dos ONG fa més de dos setmanes al mar Mediterrani han desembarcat a primera hora de la tarda d’aquest dimecres a Malta, en virtut de l’acord anunciat hores abans pel primer ministre de l’illa, Joseph Muscat, i que contempla el seu trasllat a vuit països de la Unió Europea. Alemanya, França, Portugal, Irlanda, Romania, Luxemburg, els Països Baixos i Itàlia van accedir a “acceptar tots” els migrants a bord d’aquestes embarcacions, segons Muscat. La decisió va provocar ahir una agra polèmica dins del govern italià. El líder de la ultradretana Lliga i vicepresident del Govern italià, Matteo Salvini, va criticar que el seu soci, l’antisistema Moviment Cinc Estrelles (M5S), decidís de forma unilateral amb la Unió Europea part d’aquest contingent.

En aquest context, la Comissió Europea (CE) aposta per “solucions temporals” davant la dificultat d’un acord sobre el sistema d’asil comú, per tal de resoldre situacions com la que es va efectuar ahir amb aquests 49 immigrants.

D’altra banda, 185 immigrants rescatats entre dimarts i ahir van arribar al port de Màlaga en bon estat. Tots són subsaharians i entre ells hi ha cinc menors d’edat i també una dona embarassada.

tracking