SEGRE

POLÍTICA REGNE UNIT

May accepta presentar un pla B per al Brexit si no hi ha acord

En canvi, Jeremy Corbyn exigeix que se celebrin eleccions

Jeremy Corbyn.

Jeremy Corbyn.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La primera ministra del Govern britànic, Theresa May, va acceptar ahir presentar un pla B per al Brexit si la votació de dimarts vinent, dia 15, no ofereix un resultat favorable. El Parlament del Regne Unit li va fer aquesta proposta dimecres i li dóna un termini màxim de tres dies després de la votació. Conforme al calendari establert inicialment, el triomf del no a l’esmentada votació donava a l’Executiu 21 dies de termini per poder estudiar la situació i exposar davant dels diputats el camí a seguir. Tanmateix, diputats a tots dos costats de l’espectre polític es van aliar dimecres per aprovar una esmena que reduïa l’esmentat termini a tres dies.

En canvi, el líder laboralista Jeremy Corbyn es va mostrar més partidari de convocar unes noves eleccions en cas que la votació de dimarts doni un resultat negatiu per a May. En resposta a la proposta de Corbyn, el president del Partit Conservador, Brandon Lewis, va indicar que els laboristes, per la seua part, no tenen un pla traçat per a la sortida del país de la Unió Europea.

En relació amb els laboristes, mitjans britànics van publicar ahir que Theresa May estudia cedir a les peticions d’alguns d’aquests diputats en matèria de drets laborals a fi d’aconseguir l’aprovació parlamentària al seu pla del Brexit. Així mateix, el Govern britànic va suggerir la possibilitat de recolzar esmenes de l’oposició per provar de sumar suports de diputats d’altres formacions en la votació de dimarts. La proposta que presenti May podrà ser esmenada, la qual cosa pot atorgar als diputats cert control sobre el rumb que seguirà el Brexit.

tracking