SEGRE

NEGOCIACIÓ GOVERN

Susana Díaz no aspirarà a presidir la Junta i serà la líder de l'oposició

Endavant acusa el PSOE-A de “joc brut” i de “no voler parar les dretes” || La investidura de Moreno com a president tindrà lloc els dies 15 i 16 de gener

La presidenta del Parlament andalús, Marta Bosquet, ahir amb els representants del PSOE-A.

La presidenta del Parlament andalús, Marta Bosquet, ahir amb els representants del PSOE-A.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Susana Díaz no presentarà batalla a la investidura i, tret d’una sorpresa, el candidat popular a la presidència de la Junta d’Andalusia, Juanma Moreno, desbancarà els socialistes del Palau de San Telmo durant els propers dies. Així ho va confirmar ahir el portaveu parlamentari dels socialistes andalusos, Mario Jiménez, a l’anunciar que Díaz no optarà a repetir com a presidenta en la sessió d’investidura. “Hi ha un acord firmat de la dreta i la ultradreta, evidentment, a nosaltres ens toca el lideratge de l’oposició, que sense cap mena de dubte l’exercirà Susana Díaz”, va manifestar Jiménez, a l’acabar la seua trobadat amb la presidenta del Parlament andalús, Marta Bosquet, de Ciutadans, que va convocar ahir la preceptiva ronda de consultes de cara a la investidura.

Després de la decisió de Susana Díaz de no presentar-se, Bosquet va proposar Moreno com a candidat a la Junta. A més, va proposar a la Junta de Portaveus de la Cambra regional celebrar la sessió d’investidura els dies 15 i 16 d’aquest mateix mes. D’aquesta manera, el número 2 d’Endavant i coordinador general d’IU a Andalusia, Antonio Maíllo, va acusar el PSOE-A de “joc brut” i de no voler “parar les dretes”. En paral·lel, la líder de la formació morada a la regió, Teresa Rodríguez, va avisar que les “petites bogeries” de Vox condicionaran el futur Executiu andalús.

Casado reivindica el PP com l’únic partit “al centre”, que pacta “a esquerra i a dreta”

Des de Madrid, el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, va avisar que estarà “vigilant” davant del pacte “radical” de PP i Vox amb la “complicitat” de Ciutadans.

Cs es desentén de Vox i diu que va pactar amb el PP

El líder de Ciutadans a Andalusia, Juan Marín, va insistir ahir que les mesures acordades pel Partit Popular i Vox “no afecten” i no xoquen amb el pacte entre el partit taronja i els populars. D’aquesta manera, va assegurar que, “amb tota probabilitat”, ocuparà el càrrec de vicepresident de la Junta i que el nou Executiu de coalició disposarà d’onze conselleries. Marín també va descartar que es creï una conselleria de Família, tal com han pactat els populars amb Vox. “El que Vox hagi negociat amb el Partit Popular hauran de resoldre-ho ells”, va avisar el dirigent de Ciutadans. En la mateixa línia, la líder del partit a Catalunya, Inés Arrimadas, va afirmar que “només tenim un soci a Andalusia, que és el Partit Popular.”

tracking