SEGRE

Un total de 953 milions a la cultura, un 9,7% més respecte el 2018

El ministre de Cultura i Esports, Jose Guiraro

Un total de 953 milions a la cultura, un 9,7% més respecte el 2018EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El projecte de llei de pressupostos Generales de l’Estat del 2019 presentat aquest divendres pel Govern espanyol destina a la cultura 953 milions, un 9,7% més respecte al pressupostat el 2018, el que suposen 30 cèntims de cada 100 euros del pressupost.

A l’espera de conèixer dilluns vinent la partida concreta destinada al Ministeri de Cultura, dia en què el govern socialista ha d’enviar el seu projecte al Congrés, ja es coneix que la cultura espanyola rebrà 953 milions d’euros, que es repartiran no només per executar els plans del Ministeri dirigit per José Guirao, sinó també als de Presidència i Hisenda.

Segons han explicat les ministres d’Economia, Nadia Calviño, i Hisenda, María Jesús Montero, després de la reunió del Consell de Ministres, el projecte de llei de pressupostos Generals de l’Estat de 2019 també recull la baixada de l’IVA del 21 al 4% per a llibres, diaris i revistes en format electrònic.

La baixada de l’IVA a les publicacions electròniques arriba després que els ministres d’Economia i Finances de la Unió Europea (Ecofin) equiparessin el mes d’octubre passat el gravamen dels llibres digitals -que estava al 21 %- al dels llibres impresos (4 %).

Es tracta d’una reducció del tipus impositiu reivindicada tant per la Federació de Gremis d’Editors d’Espanya (FGEE) i per l’Associació de Mitjans d’Informació (AMI), que van sol·licitar al govern espanyol que s’apliqués amb la major celeritat les mesures necessàries per reduir el tipus d’IVA a aquestes publicacions digitals.

tracking