SEGRE

SUCCESSOS AGRESSIÓ A MENORS

Un nadó de dos mesos rep una pallissa del seu pare

El nen està ingressat a l’UCI de l’hospital Vall d’Hebron || L’home, de 21 anys, és detingut i confessa l’agressió

Imatge d’arxiu de l’hospital Vall d’Hebron de Barcelona.

Imatge d’arxiu de l’hospital Vall d’Hebron de Barcelona.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un nadó de dos mesos va ser ingressat dissabte passat a l’hospital Vall d’Hebron de Barcelona després de rebre una pallissa del seu pare, un jove de 21 anys i nacionalitat uruguaiana que va ser detingut dijous. La detenció es va portar a terme en una població del Maresme. Segons la policia catalana, està acusat d’un delicte de violència física i psíquica habitual a la llar i un altre de lesions. Quant a la mare, se sap que té 18 anys i és de nacionalitat espanyola.

El petit va ser internat a la Unitat de Cures Intensives (UCI) pediàtrica del centre hospitalari i, al ser ingressat, presentava signes de maltractament anteriors. El petit és a l’hospital barceloní, almenys, des de dissabte passat. A començaments de setmana, els metges van començar a sospitar que el nen havia patit maltractaments i van interrogar els pares, que van negar els fets adduint que probablement el nen s’havia donat “alguns cops”. Arran de les sospites, l’equip mèdic va activar el protocol de maltractament infantil de la Generalitat i el pare va acabar confessant aquest dijous als facultatius haver maltractat el petit, un nen de dos mesos. El nadó pateix un hematoma al cap, un braç fracturat i també cinc costelles trencades amb durícia, la qual cosa indica signes de maltractaments anteriors. Els Mossos van explicar que l’agressor del nen continua en dependències policials i s’espera que passi a disposició judicial avui o demà. La legislació vigent estableix que un detingut pot estar com a màxim 72 hores a comissaria abans de declarar davant d’un jutge.

La Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (Dgaia) pren la custòdia del nen

La Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (Dgaia) de la Generalitat va assumir la tutela del nadó. La conselleria de Treball, Assumptes Socials i Famílies es personarà com a acusació particular en el cas en defensa dels drets del menor. Així mateix, a través de la Direcció General d’Ordenació i Regulació Sanitària, la conselleria va obrir aquesta setmana un expedient per investigar l’assistència prèvia que ha rebut als diferents centres en les últimes setmanes.

tracking