SEGRE

SUCCESSOS ACCIDENT

Almenys tres morts i cinquanta-nou ferits per l’explosió de gas en una fleca a París

Entre les víctimes mortals, hi ha una dona toledana i dos dels ferits també són espanyols || L’esclat provoca un incendi que tarda hores a extingir-se i afecta l’estructura d’edificis limítrofs

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Almenys tres persones van morir i cinquanta-nou van resultar ferides ahir en una explosió en una fleca del centre de París. L’explosió es va produir, aparentment, a causa d’una fuita de gas. Entre les tres víctimes mortals hi ha una dona de Toledo, que es trobava a la capital gal·la de turisme amb el seu marit. Les altres dos persones mortes són dos bombers que eren dins de l’establiment quan es va produir l’esclat. Entre els cinquanta-nou ferits també hi ha dos espanyols, una dona i un home, que van rebre atenció hospitalària.

Un terrabastall va fer tremolar finestres i vidres dels habitatges del cèntric districte IX de París ahir al matí. Un grup de bombers intervenia en aquell moment per una fuita de gas registrada en una popular fleca del carrer Trévise, que estava tancat.

L’esclat, similar en proporció al d’una bomba de forta ona expansiva, va causar un incendi que va tardar hores a ser sufocat. En aquell moment, a més dels bombers, hi havia turistes al carrer o esmorzant en algun dels hotels que abunden en aquesta zona, que van veure com els vidres es trencaven i fins i tot, en alguns llocs, el sostre s’ensorrava.

Dos bombers van perdre la vida, a més de la turista de Toledo, i dos espanyols més van resultar ferits, una dona lleu, i un home l’estat del qual no era, al tancament d’aquesta edició, greu. Deu persones van ingressar en estat d’“urgència absoluta” en hospitals de París, i trenta-set més van resultar ferides lleus. Un altre bomber va estar-se dos hores sepultat sota la runa fins que els equips de rescat van aconseguir extreure’li traslladar-lo, en estat greu, a un centre sanitari.

Els serveis de socors van detectar diverses bosses de gas en diversos pisos de l’edifici que va registrar l’explosió i ahir van intentar verificar que els immobles propers no presentaven riscos perquè els veïns i els clients dels hotels puguin tornar als seus allotjaments. Més de dos-cents efectius dels bombers i un centenar de policies es van mobilitzar per respondre a l’explosió.

La novena jornada de manifestacions dels Armilles Grogues va acabar amb un total de 244 persones detingudes, setanta-cinc d’elles a la capital gal·la. La majoria dels arrestos es van portar a terme perquè els manifestants duien armes blanques o van participar en actes violents.

Gairebé un total de 84.000 armilles grogues van sortir ahir als carrers de París i altres localitats franceses per protestar contra la política del govern d’Emmanuel Macron. A la capital francesa en concret, es van concentrar uns 8.000 ciutadans. Aquesta xifra és molt superior a la de la setmana passada, quan es van mobilitzar un total de 50.000 persones a França.

Abans de començar les mobilitzacions, els manifestants van canviar de lloc l’inici d’algunes marxes, una cosa que ja havia passat en altres convocatòries. Els primers enfrontaments entre armilles grogues i policies van començar a primera hora, quan es van llançar pedres i gasos lacrimògens als voltants de l’Arc del Triomf parisenc.

La ciutat en què va haver aldarulls va ser Bourges, situada al centre de França. Un total de 5.000 armilles grogues van sortir als carrers de la localitat, que té menys de 70.000 habitants. Les protestes es van dur a terme encara que l’alcaldia havia prohibit les concentracions.

Mostres de suport i condolences a la família de la dona mortaEl ministre d’Exteriors, Josep Borrell, va lamentar ahir la mort de tres persones, entre elles una dona toledana, després d’una explosió en una fleca al centre de París, i va explicar que l’ambaixada i el consolat estan “a disposició” dels altres dos ciutadans espanyols ferits. De fet, el consolat va estar ahir en contacte amb els dos ferits i amb les famílies. El cònsol adjunt de l’ambaixada d’Espanya a França va acompanyar el marit de la dona morta, a l’espera de conèixer-se’n més detalls.

tracking