SEGRE

EL PROCÉS TRIBUNALS

Els advocats creen un “espai de coordinació” per al judici de l'1-O

Però cada un tindrà la seua estratègia || Valls veuria una “provocació” que Forn es presentés a les municipals i Colau, disposada a debatre amb ell a la presó

El secretari general de Vox, Javier Ortega Smith.

Vox demana al PP la derogació de la Llei contra la violència masclista per negociarEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els advocats dels líders independentistes que s’asseuran en les pròximes setmanes al banc dels acusats del Tribunal Suprem per la seua presumpta implicació en l’1-O van manifestar ahir que es coordinaran durant el judici, encara que cada un seguirà la seua pròpia estratègia. Així ho va explicar Andreu Van den Eyde, lletrat defensor del vicepresident cessat, Oriol Junqueras, i del conseller destituït d’Acció Exterior, Raül Romeva, que va subratllar que “encara que ens coordinem, nosaltres no dictem el que fa el company”. Així mateix, va puntualitzar que “el que seria greu és que treballéssim uns contra els altres, però això no crec que passi”. També va descartar arribar a pactes amb la Fiscalia. D’altra banda, Van den Eyde va mostrar la seua preocupació pel trasllat diari dels presos des de la presó fins al judici perquè “el trasllat de presos és la cosa més inhumana que hi ha en tot el sistema, més fins i tot que la mateixa presó perquè és un espai d’impunitat”.

D’altra banda, unes dos mil persones, entre els quals hi havia membres de l’Orfeó Català i grups de cantaires de la Conca de Barberà i del Priorat, es van congregar davant de la presó de Mas d’Enric, on està presa l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell, per interpretar cançons com L’Estaca o La Balanguera. Així mateix, davant de la presó de Lledoners, es van instal·lar autocaravanes i tendes de campanya. També al centre penitenciari de Puig de les Basses, en el qual es troba la consellera cessada de Treball, Dolors Bassa, van actuar els cantaires de Santpedor. En un altre ordre de coses, el candidat a l’alcaldia de Barcelona Manuel Valls va dir que seria una “provocació” que el conseller cessat d’Interior, Joaquim Forn, es presentés com a alcaldable a la capital catalana. En canvi, l’actual alcaldessa, Ada Colau, es va mostrar oberta a anar a la presó a debatre amb Forn si aquest decideix presentar-s’hi.

Els mossos “constitucionalistes” es manifesten amb Vox i Cs

Unes dos-centes persones es van manifestar ahir añ davant de la seu de la conselleria d’Interior per denunciar la “instrumentalització del cos” i donar suport a un agent de la policia catalana que podria ser expedientat per haver insultat un manifestant durant les protestes del 21-D. “Som víctimes d’un segrest institucional”, va dir el president de la Unió de Mossos per la Constitució, Ángel Gómez. L’acte va comptar amb la presència de representants de Ciutadans i Vox. Al finalitzar la concentració, alguns dels participants es van desplaçar a la plaça de Tetuan, on hi havia instal·lat una carpa de l’ANC, i s’hi van protagonitzar diversos incidents amb independentistes. En un altre ordre de coses, també es van viure moments de tensió a Sitges, quan un grup d’antifeixistes es va concentrar davant d’un ja que havia muntat Vox en senyal de protesta per la seua presència.

tracking