SEGRE

POLÍTICA PRESSUPOSTOS

Sánchez reitera l'aposta pel diàleg amb Catalunya, però sense gestos ni concessions

Iceta afirma que la negativa independentista és “impossible” si es pretén afavorir els ciutadans

Pedro Sánchez al costat de Teresa Cunillera, Miquel Iceta, Meritxell Batet i Jaume Collboni, ahir.

Pedro Sánchez al costat de Teresa Cunillera, Miquel Iceta, Meritxell Batet i Jaume Collboni, ahir.TWITTER @CUNILLERATERESA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern, Pedro Sánchez, va instar ahir els independentistes a passar del “monòleg al diàleg” i els va tornar a recordar que no tenen la majoria social a Catalunya. Sánchez va fer aquestes afirmacions a Barcelona, on el PSOE va donar inici a la precampanya per a les eleccions municipals, autonòmiques i europees del pròxim 26 de maig amb la presentació del candidat del PSC a l’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni. Sánchez també va insistir en la durada de la legislatura. Va garantir que seguirà al càrrec “passi el que passi, fins al 2020”.

Segons el president Sánchez, les persones són l’objectiu central del projecte de llei de pressupostos generals al situar-les, especialment les més vulnerables, en el centre de l’acció política. Per aquest motiu, va demanar als partits sobiranistes que els donin suport en la tramitació parlamentària que comença demà, perquè “permetran que Espanya i Catalunya avancin”.

El líder dels populars diu que els comptes són un “pagament vergonyós a sobiranistes i batasunes”

En aquesta mateixa línia va parlar el líder del PSC, Miquel Iceta, que va afirmar que és “impossible” que els partits sobiranistes i que “diuen governar” a Catalunya no donin un als pressupostos generals. Iceta assegura que aquests comptes estatals afavoriran la Generalitat i la ciutadania catalana amb més recursos i un tracte més just. El socialista català va agrair a Sánchez que “persisteixi” en el diàleg amb el Govern i va qualificar de trifachito l’acord entre PP, Ciutadans i Vox a Andalusia.

A la seua intervenció, el candidat del PSC a l’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, va demanar que Barcelona no es constitueixi com la capital “d’una república imaginària”, perquè el seu projecte d’alcaldia va enfocat a un govern “per a tothom” i no només per als seus, en al·lusió als partidaris de la república catalana. Així mateix, també es va comprometre a “plantar cara” a les eleccions del maig.

tracking