SEGRE
670 milions al Pla de Xoc per l'Ocupació Jove

670 milions al Pla de Xoc per l'Ocupació JoveEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Pressupostos Generals d’Estat de 2019 destinaran 670 milions d’euros al Pla de Xoc per l’Ocupació Jove amb la finalitat que aquesta partida augmenti fins els 2.000 milions d’euros el 2021.

Segons consta en el projecte de Llei de Pressupostos Generales de l’Estat que avui presenta la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, al Congrés, els comptes d’aquest any també inclouen un pla de 20.000 habitatges al parc públic de lloguer a preus assequibles per a persones amb ingressos limitats que viuen en zones on els preus són "tensats".

Per a aquest pla d’habitatge, exigit per Podemos per donar suport als comptes públics, es destinen 137 milions d’euros, mentre la dotació de l’Estat per al foment de l’edificació, la rehabilitació d’habitatges i l’eficiència energètica puja un 41 %, la xifra més gran dels últims cinc anys.

D’altra banda, els Pressupostos de 2019 incrementen les partides de beques en un 10 %, fins assolir el nivell més alt de la democràcia -afirma Hisenda- amb 1.620 milions d’euros.

S’habilita les Comunitats Autònomes a reduir les taxes universitàries a nivells anteriors a les pujades de preus registrades el 2012.

El pressupost incideix en la pujada del Salario MínimInterprofesional (SMI) a 900 euros, un increment del 22,3 %, a fi que pugui assolir els 1.000 euros per conveni el 2020.

tracking