SEGRE

SUCCESSOS ACCIDENTS

Detingudes sis persones pel foc de Badalona, que va causar tres morts

Ocupants d’un pis, per manipular el quadre elèctric que va sobreescalfar la xarxa

Equips d’emergència treballant al lloc de l’explosió en una fleca del centre de París.

Equips d’emergència treballant al lloc de l’explosió en una fleca del centre de París.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra van detenir entre dijous i divendres passat sis persones –quatre homes i dos dones, veïns de Badalona– relacionades amb l’incendi del 5 de gener que va causar la mort de tres persones i en va ferir cinc més al carrer Marquès de Mont-roig d’aquesta localitat.

La policia catalana va informar ahir en un comunicat que van iniciar una investigació per determinar les causes de l’incendi i van concloure que la causa va ser d’origen elèctric, en concret, al quadre elèctric del pis primer segona de l’immoble, que havia estat manipulat, la qual cosa va provocar un sobreescalfament de la xarxa. Davant d’aquests fets, entre dijous i divendres els Mossos d’Esquadra van detenir els sis ocupants del pis com a presumptes autors dels delictes d’homicidi per imprudència greu, lesions per imprudència greu, danys imprudents, defraudació de fluid elèctric i un delicte d’ocupació d’immobles.

A més, aquest dissabte passat tres dels homes arrestats van passar a disposició judicial, i el jutge va decretar-ne la llibertat amb càrrecs amb mesures cautelars. Les altres tres persones van quedar en llibertat pendents de ser citades a declarar davant del jutge i la investigació policial continua oberta.

La repatriació del cos està pendent de la firma d’un jutge.

D’altra banda,

els bombers francesos van trobar ahir una quarta persona morta entre la runa causada per l’explosió provocada per una fuita de gas. La víctima és una dona que possiblement residia a l’edifici. Amb la troballa d’aquest cadàver ja són quatre les persones que van morir –al costat de dos bombers i la turista espanyola– i unes altres quaranta persones ferides, nou de gravetat.

La víctima espanyola a París, una jove amb tres fills

Laura Sanz, l’espanyola que va morir a l’explosió de dissabte en una fleca al centre del París, tenia 38 anys i tres fills d’entre 4 i 9 anys. Estava de turisme a la capital francesa amb el seu marit, que li havia regalat el viatge per sorpresa, en la primera vegada que ella sortia d’Espanya. La parella havia deixat els nens amb els pares d’ella per gaudir d’un viatge sols per primer cop. L’ajuntament de Burguillos, a Toledo, on residia la jove, va decretar per avui un dia de dol oficial.

tracking