SEGRE

PGE

Els pressupostos incrementen la inversió a Catalunya

Tres punts més que el govern de Rajoy, encara que per sota del PIB català

Montero ha arribat al Congrés puntualment a les 10:00 hores juntament amb la sotssecretària d'Estat d'Hisenda, Pilar Paneque, i les secretàries d'Estat de Pressupostos, María José Gualda; i d'Hisenda, Inés Bardón.

Montero entrega al Congrés els Pressupostos del 2019EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El projecte de Llei de Pressupostos Generals de l'Estat per al 2019 preveu una inversió de 2.051 milions d'euros a Catalunya, la qual cosa representa el 16,8% del total d'inversions territorials, per sobre del 13,3% dels comptes que va realitzar el govern de Mariano Rajoy. Tot i així, aquest percentatge incompliria la promesa del govern de Pedro Sánchez d'invertir l'equivalent al PIB català, que és del 19,2%

Si se sumen els 200 milions compromesos amb la Generalitat en el marc de l'Estatut de Catalunya negociat en la Comissió mixta Generalitat-Estat, el percentatge ascendeix al 18%.

En total, projecte de Llei de Pressupostos Generals de l’Estat per a 2019 preveu una aportació de 129.899 milions d’euros a les administracions territorials a través del sistema de finançament, el que suposa un increment del 6,4 %, és a dir, 7.859 milions.

Segons recull el llibre groc del projecte pressupostari que es presenta aquest dilluns al Congrés dels Diputats, aquests fons contribueixen a reforçar l’Estat del Benestar, ja que aquestes administracions s’encarreguen de serveis com la sanitat, l’educació o els serveis socials.

Divendres passat, el Govern va detallar que amb aquest pressupost les autonomies comptaran amb 110.570 milions, és a dir, un 6,2 % més, mentre que les entitats locals sumaran 19.329 milions, un increment del 7,6 %.

tracking