SEGRE

TRIBUNALS CORRUPCIÓ

Cascos es desmarca de la trama Gürtel

L’exministre de Foment diu que no té res a veure amb la presumpta manipulació de contractes a Aena per afavorir la xarxa corrupta i Camps, citat a declarar com a imputat

L’exministre Álvarez Cascos, ahir, a l’Audiència Nacional.

L’exministre Álvarez Cascos, ahir, a l’Audiència Nacional.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Francisco Álvarez Cascos, ministre de Foment durant la presidència de José María Aznar, va negar ahir a l’Audiència Nacional haver ordenat a la cúpula d’Aena manipular els processos de contractació pública perquè les empreses de la trama Gürtel obtinguessin licitacions. “Mai he recomanat la contractació de ningú mentre vaig ser responsable d’alguna àrea com a ministre d’Espanya”, va afirmar al tribunal, davant del qual va declarar en qualitat de testimoni a petició d’Adicae, que exerceix l’acusació popular en aquesta causa. En aquest sentit, l’expopular també va subratllar que, com a ministre, no tenia capacitat per influir en els dirigents d’Aena. No obstant, va admetre que és una “taca al currículum” no haver estat pendent de les relacions d’aquesta empresa pública amb les firmes de Gürtel.

D’altra banda, l’Audiència Nacional també ha citat a declarar com a imputat l’expresident valencià Francisco Camps per una adjudicació a una societat de la trama Gürtel que podria ser un pagament encobert per treballs al PP.

tracking