SEGRE

Comencen a obrir un tunel lateral per arribar al nen al pou de Màlaga

Els treballs s'han iniciat a les set del matí

Efectius que col·laboren en el dispositiu a Totalán.

Comencen a obrir un tunel lateral per arribar al nen al pou de MàlagaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els equips de rescat per trobar el nen Julen, que va caure a un pou a la localitat malaguenya de Totalán, han començat a obrir un túnel lateral d’uns 80 metres, aprofitant el pendent de la muntanya, per intentar arribar a la zona on se suposa que es troba el petit, ha informat la subdelegada del govern a Màlaga, María Gámez.

Els treballs han començat les set d’aquest matí, després que fa hores que els equips de rescat succionen la terra sota la qual podria trobar-se el nen de dos anys, i ja que les màquines fetes servir han trobat una massa compacta que no es pot treure, a uns 73 metres de profunditat.

La subdelegada del govern ha explicat que aquesta és l’alternativa més segura de les tres possibilitats que des d’ahir s’estudien i que les altres dos, l’obertura a cel obert i la creació d’un túnel paral·lel al pou on va caure el petit, es consideren menys segures, encara que no estan descartades. Hi ha tres factors condicionants en l’operatiu, ha dit Gámez: la seguretat del petit, fer servir el menor temps possible i l’orografia del terreny, que dificulta els treballs.

tracking